Verlagen hekwerk Prins Bernhardstraat

WOUDENBERG  Het hekwerk dat voor de benedenverdieping van het appartementen complex aan de Prins Bernhardstraat is geplaatst is te hoog. Dit vinden zowel de bewoners als de gemeente. In plaats van privacy geeft het hoge hek de bewoners een opgesloten gevoel.

 

Bij onze redactie kwamen hier vragen over binnen. Bij navraag bij de gemeente bleek dat de gemeente naast één formele klacht, via verschillende kanalen opmerkingen heeft gekregen. De gemeente geeft aan dat de directievoerder met meerdere mensen uit het appartementen complex heeft gesproken en hen in eerste instantie heeft gewezen op de vastgestelde ontwerpen in het centrumplan, die ter inzage hebben gelegen voor de inwoners. Hierin stond het hekwerk ingetekend zoals het nu ook is aangebracht. Dit was mede ter bescherming van de lichthinder van het parkeerterrein zo wordt ons verteld.

 

De gemeente heeft echter ook gesignaleerd dat het hekwerk aan de hoge kant is en heeft inmiddels besloten het hekwerk terug te brengen naar één meter. Dit moet afdoende bescherming bieden om het inschijnen van koplampen te voorkomen en vormt een minder dichte afscheiding met de parkeerplaats. De persoon die formeel heeft geklaagd heeft einde van de week een brief van de gemeente ontvangen. De mensen die de directievoerder hebben aangesproken zijn mondeling ingelicht.