• De opzet en doelstelling van het Mamacafé, het bieden van een ontmoetingsplek aan ouders met jonge kinderen, is niet gewijzigd.

    Hannie van de Veen
  • Florence van den Burg en wethouder Marleen Treep

    Hannie van de Veen

Verhuizing Mamacafé Woudenberg

WOUDENBERG Het Mamacafé dat sinds 2017 gevestigd was in het consultatiebureau in MFC de Schans heet voortaan 'Ouder en Kind Woudenberg'. Ook heeft het een nieuwe locatie gevonden in de soos van de Voorhof aan de Nico Bergsteijnweg. Dit is al de tweede verhuizing voor het Mamacafé dat in 2015 begon als 'Opvoedachtbaan' in het Cultuurhuis. De opzet en doelstelling, het bieden van een ontmoetingsplek aan ouders met jonge kinderen, is niet gewijzigd.

Op 6 maart opende wethouder Marleen Treep de nieuwe locatie door het laten knallen van een partypopper. ,,Uit eigen ervaring weet ik dat het fijn is om ervaringen met andere ouders uit te wisselen'', vertelt zij. ,,Dat geeft steun. Als gemeente vinden we daarom deze activiteit heel belangrijk." De gemeente Woudenberg financiert Ouder en Kind en coördinator Florence van den Burg van Humanitas Eemland zorgt voor de organisatie. Iedere eerste woensdag van de maand staan van 9.30 tot 11.00 uur de koffie en limonade klaar voor bezoekers en zijn vrijwilligers Marjolein, Claudia, Henny, Erna en Christa aanwezig.

Voor de opening waren betrokken organisaties uitgenodigd zoals de bibliotheek, het Sociaal Team, voorleesopa Peter en gastouderbureaus. De nieuwe ruimte is gezellig en lijkt op een huiskamer met een grote tafel met stoelen en een speelhoek met banken. Ook kunnen de kinderen eventueel naar buiten. Het speelgoed wordt gedeeld met de oppas van de kerk.

Woordvoerder Claudia Katoen: ,,De ruimte in het consultatiebureau was niet geschikt en bij themaochtenden te vol. Ook moest het consultatiebureau gewoon doorgaan. In twee maanden hebben we een andere locatie gevonden en de naam en de huisstijl veranderd. Omdat we ook vaders en grootouders willen uitnodigen was de naam Mamacafé niet geschikt. Qua tijdstip blijkt de woensdagochtend het handigst te zijn. Dit is een gezellige ontmoetingsplek waar mensen gratis ervaringen kunnen uitwisselen." Meer informatie via f.vandenburg@humanitas.nl