Doldwaze en komische verwikkelingen bij toneelvereniging 't Scherm.
Doldwaze en komische verwikkelingen bij toneelvereniging 't Scherm. Ab van den Pol

Tragikomedie Camping Anders van toneelvereniging ‘t Scherm groot succes

23 maart 2024 om 15:16 Verenigingen

WOUDENBERG Toneelvereniging ’t Scherm speelde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de tragikomedie Camping Anders, geschreven door Paul J. Meijer. Op het decor staan twee caravans in cartoonstijl en in het midden een tentje. Het speelt zich af in de jaren 80.

Annie is een vrolijke vrouw en doet haar best om er een leuke campingvakantie van te maken. Haar man Bert is een chagrijn die eigenlijk alleen zichzelf belangrijk vindt en het alleen maar interessant vindt om over zijn ‘bestuurlijke’ functie bij Endemol te vertellen. Daarnaast heb je de kapitaalkrachtige Myrna en haar man Thijs die haar zoon had kunnen zijn, ze gaan op aanraden van vriendin Machteld het echte campingleven ervaren. Het lijkt zo op het eerste oog een gezellige en vooral rustige campingvakantie te worden. 

Schijn bedriegt

Thijs is duidelijk voor het geld getrouwd en houdt er een minnares op na: verpleegster Anneke. Samen hebben ze een plan beraamd om Myrna te vergiftigen door iets in haar favoriete drankje Slivovitsj te doen. Een poging die echter mislukt omdat Myrna de fles Slivovitsj meeneemt naar de borrel bij de camping buren om ze het te laten proeven. Toneelstudente Saskia wil zich op de camping voorbereiden op haar eenakter rol en zet een emotionele scene neer. Saskia wordt door Bert in diens caravan gelokt met mooie beloften, want met zijn ‘bestuurlijke’ functie bij Endemol kan hij wel wat voor haar doen. Gelukkig is Saskia te slim om er in te trappen. 

Leuke afwisseling

Op de door Annie georganiseerde barbecue komt het tot een verrassende ontknoping, waarbij Bert letterlijk een ‘bestuurlijke’ functie heeft als chauffeur, en waarbij Thijs door Myrna resoluut aan de dijk wordt gezet. De scenes met aan de ene kant het drama en de komische ‘naaktscene’ van Myrna waren een leuke afwisseling waarbij de laatste de nodige lachsalvo’s bij het publiek teweeg bracht. Beide voorstellingen waren zo goed als uitverkocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie