• de nieuwe boekenhoek

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • De nu nog ingepakte kerstspullen wachten op uitstalling

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Verbouwing Kringloopwinkel Woudenberg biedt goede vooruitzichten

WOUDENBERG Twee weken was Kringloopwinkel Woudenberg gesloten vanwege een verbouwing. Op 15 november gaat de winkel om 13.30 uur weer open. Dan is ook het kerstassortiment uitgestald. Medewerkers van de winkel deden deze verbouwing zelf.

Rinus van Werven: ,,Onze winkel heeft elk jaar een omzetstijging. Mensen kunnen hier goedkoop meubels, servies, glas, potten en pannen, boeken, lampen, audiovisuele apparatuur, kunst en klokken kopen. Ook bezorgen we voor een klein bedrag. We krijgen aanbod bijvoorbeeld als we het huis van een overledene leeghalen. Daardoor ontstond ruimtegebrek. Gelukkig konden we ruimte er bij huren. Door de magazijnruimte anders in te delen en bij de winkel te trekken kregen we er 70 m2 bij. In totaal hebben we nu 480 m2. Ook hebben we boven een kinderafdeling met speelgoed, bedjes, kinderstoelen, enz. Wij specialiseren ons in meubels en Dorcas in kleding. We wisselen wel spullen uit met Dorcas. Ook de nieuwe boekenhoek op de plek van het oude magazijn is nu groter. Er zijn nieuwe stellingen en een afgeschermde uitzoekhoek."

Anja Veltman en Joop van Viegen vertellen dat de kringloopwinkel een belangrijke rol speelt bij hergebruik van goederen en duurzaam bezig wil zijn: ,,Bij de inrichting hebben we marktplaats afgestruind voor stellingen, een lift en een pompwagen. De toegangsdeur komt uit het oude Elizabethziekenhuis. We krijgen ledverlichting en misschien zonnepanelen. Ook voert de winkel onbruikbare spullen gesorteerd af naar de milieustraat. Metalen leveren daarbij geld op. We scheiden ons afval. Recycling levert zo geld op voor 32 goede doelen. We zoeken wel nieuwe en liefst jongere medewerkers. De 50 medewerkers werken volgens een rooster. Mensen mogen zelf aangeven hoe vaak en wanneer ze willen komen. Iedereen krijgt een intakegesprek en een proefperiode."

Rinus: ,,Deze locatie biedt ons goede vooruitzichten. Zowel de gemeente als de nieuwe eigenaar, Jan van Kolfschoten, zijn blij met ons."

Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30-17.00 uur en zaterdag van 10-14.30 uur. Dan kunnen ook verkoopbare spullen worden gebracht. Meer informatie: www.kringloopwinkelwoudenberg.nl