• Hannie Lamberink
  • Patrick Kolfschoten

    Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • na de verbouwing

    Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Verbouwing Jumbo: Ruimere looproutes, meer vers en gezond

WOUDENBERG Na 7 jaar werd het voor Jumbo tijd om de winkel eens te veranderen. Al wekenlang zijn de voorbereidingen daarvoor aan de gang. Schappen werden anders ingedeeld en producten verplaatst. Voor klanten was dat soms verwarrend.

Nu zijn tijdens de sluitingsdagen de laatste grote veranderingen aan de beurt: het verplaatsen van de koelschappen van versproducten. Tijdens de laatste openingsuren werden de versproducten met grote kortingen verkocht omdat het zonde is om etenswaren weg te gooien. Elke week gaan er om dezelfde reden op donderdag producten naar de Voedselbank maar dat was hiermee niet mogelijk.

EIGEN INZICHT Patrick Kolfschoten: ,,Toen de winkel in 2010 ingericht werd gebeurde dat in alle filialen op dezelfde manier. Dat was het visitekaartje van Jumbo. Nu zijn de filiaalhouders zelfstandige ondernemers met eigen inzichten in hoe hun winkelruimte het meest praktisch ingedeeld kan worden. In ons filiaal kon dat beter. We willen ruimere en logischer looproutes. Ook willen we meer inspelen op de trend van vers en gezond eten. De consument moet lekkerder en gezonder gaan eten en wil meer weten waar het voedsel vandaan komt. Dat zijn nieuwe ontwikkelingen die je moet volgen."

In het weekend en maandag 12 juni werd er gesloopt , dinsdag moest de boel weer opgebouwd worden en woensdag moest de winkel weer open. Van te voren was een planning gemaakt maar alles liep steeds anders dan gepland. Gelukkig hielden de bedrijven die als partnerbedrijven zulke verbouwingen door heel Nederland voor Jumbo doen het overzicht. Tientallen werklui waren met van alles tegelijk bezig.

STREEKPRODUCTEN Patrick: ,,Nu we toch bezig zijn doen we het goed. De verlichting wordt vervangen door duurzamere LED verlichting. Die is plezieriger, helderder en warmer. Er komt minder aan het plafond te hangen om voor het zicht rust te creëren. De winkel was te vol. Door een efficiëntere indeling krijgt de klant vooral achter in de winkel bij de zuivel meer loopruimte. Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen verkopen we straks ook streekproducten zoals een lokaal biertje. Het brood komt tegen de muur en de vleeswaren komen niet meer samen met het brood maar samen met kaas in een toonbank. De doorstroming bij de ingang zal zo verbeteren. In Woudenberg is een supermarkt een ontmoetingsplaats. Die moet gezellig zijn. Deze Jumbo krijgt straks een groter en verrassend versassortiment met verse pizza, verse sushi, gebraden kipproducten, verse schepvis en luxe diepvriesvlees wat normaal alleen met kerst verkrijgbaar is. Ook de slagerij blijft."

Hulpvaardigheid is volgens Patrick belangrijk: ,,Mensen kunnen altijd een medewerker om hulp vragen, bijvoorbeeld bij de deuren van de koelingen of om iets te pakken of te zoeken maar ook om boodschappen tot in de keuken thuis te bezorgen. Dat kan via jumbo.com."

Op 14 juni is de winkel weer open. De feestelijke opening is pas in september: dan zijn alle medewerkers goed ingewerkt met alle nieuwe producten.