• Organisator Jan Stehouwer

    Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Veranderingen bij Pyramideduathlon

WOUDENBERG In 2016 presenteert de Pyramideduathlon een nieuw programma, waar nu een trailrun aan toegevoegd is, en een nieuwe datum, 21 mei.

Door Hanny Lamberink

Tot dusver werd de Pyramideduathlon, een combinatie van mountainbiken en trailen, altijd in september georganiseerd. Dit tijdstip in het jaar bleek niet zo handig te zijn vanwege de al goed gevulde sportevenementenkalender in die maand. De deelnemersaantallen van de Pyramideduathlon liepen daardoor terug. De Pyramideduathlon zal in 2016 voor het eerst in mei gehouden worden. Op 21 mei worden dan 's morgens de klassieke lange en korte crossduathlon gehouden en 's middags vindt aansluitend de eerste editie van de Pyramidetrailrun plaats. Dit nieuwe onderdeel van het evenement bestaat uit een uitdagende bosloop van één lange ronde van ongeveer 10 km. De trailrun voert door de mooiste stukjes bos rond de Pyramide en door landgoed den Treek Henschoten. Bij dit onderdeel hebben deelnemers dus geen fiets nodig.

NAPOLEON Voor Woudenbergers en anderen uit de omgeving is dit een prachtige gelegenheid om eens mee te doen aan dit sportieve evenement.

Organisator Jan Stehouwer: ,,De trailrun is bedoeld voor redelijk getrainde hardlopers voor wie de afstand geen probleem is of die vaker in het bos lopen, maar niet van alleen maar rechtuit lopen houden. Er moet aardig wat geklommen en gedaald worden. Het exacte parcours is inmiddels bekend en te bekijken op de geheel vernieuwde website. Het zwaartepunt van de route ligt in de buurt van restaurant de Pyramide. Via een oude schietbaan gaan de deelnemers omhoog naar de Pyramide. Daar wacht 'Napoleon' de deelnemers traditiegetrouw op."

MEER WOUDENERBGERS Jan Stehouwer hoopt dat er meer Woudenbergse deelnemers aan het evenement op Woudenbergs grondgebied mee zullen doen nu het in een andere maand georganiseerd wordt: ,,De voorgaande edities vielen juist in het drukste deel van het jaar waarin deelnemers veel keuze hebben. Het deelnemersaantal moet wel in verhouding zijn met de 70 vrijwilligers die zich op en om het parcours inzetten. We moesten daarom uitwijken naar het voorseizoen in mei of het naseizoen in november. In november zijn de dagen korter en is het vaak al te koud voor zo'n wedstrijd. Regen en blubber maken het wel leuk maar een zonnetje is aangenamer. In mei hebben we zelfs de mogelijkheid om het evenement ooit uit te breiden tot een triathlon, met zwemmen in het Henschotermeer en finishen bij de Pyramide. Ik weet zeker dat sporters verkocht zijn als ze dit evenement ontdekken. De Florijnloop is tenslotte ook klein begonnen en steeds groter gegroeid! Er zijn al verschillende Woudenbergse sponsoren die de Pyramideduathlon steunen zoals bouwbedrijf Morren als naamgever van de korte afstand, AH Woudenberg voor de verzorging en uiteraard restaurant de Pyramide. Ook zijn het Landschap Erfgoed Utrecht en landgoed den Treek Henschoten er als terreinbeheerders bij betrokken. Grotere sponsors kunnen naamgever van een onderdeel van het evenement worden maar alle sponsors krijgen aandacht bij onze PR rond het evenement. We kunnen met potentiële sponsors overleggen over sponsorpakketten."

Meer info:

www.pyramideduathlon.nl