• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Veelzijdige vitaalbeurs in Hotel Schimmel

WOUDENBERG Voor de vierde keer vond op 21 en 22 april de Vitaal Plus Beurs plaats in Hotel Schimmel. Deze gratis informatieve en creatieve beurs was bedoeld voor actieve 50-plussers maar trok ook jongere bezoekers. Dit jaar waren er bijna 60 standhouders uit Woudenberg en Scherpenzeel en daarom was de beschikbare ruimte uitgebreid met een tent bij de ingang. Nieuw was ook dat er een routing was aangebracht, waardoor bezoekers er zeker van konden zijn langs alle stands te komen.

Initiatiefnemers Sjoukje van Krimpen Statema en Anja van Altena: ,,De variatie is dit jaar nog groter door de aanwezigheid van 10 nieuwe stands zoals Victoria Jewels, reisburo Tui, van Ewijk grafstenen, makelaardij Eerenbeemt, de Thuiszorgwinkel en fysiotherapie Geerestein. Hospice de Wingerd hoopt op deze manier vrijwilligers te werven. Stands die er al vaker waren verrasten de bezoekers met nieuwigheden." Hoveniersbedrijf de Bart liet bijvoorbeeld zien dat onkruid ook bestreden kan worden door het te koken. Doordat de beurs geen winstoogmerk heeft kunnen ook verenigingen of stichtingen, zoals de imkervereniging, Welfare en Oud Woudenberg, er aan deelnemen en zo de beurs boeiend en veelzijdig maken.

Anja:,,De bedrijven die hier staan hebben op een braderie niets te zoeken, maar kunnen hier vrijblijvend en laagdrempelig een eerste kennismaking met hun product bieden. Ze brengen mensen op ideeën. Geïnteresseerden komen dan later wel naar hun zaak."

Veel publiek trok de modeshow van Nicole damesmode, Bouwmeester met mannenmode, de Loungerie en Beter Hulp en het optreden van de Poortzangers maar ook het bloedsuiker prikken. Op vrijdagavond liep de 'complimentendame' Korine van Veldhuijsen rond om mensen verrassende complimenten te maken. Voor een relaxmoment kon men terecht bij Brasserie 1885. De beurs trok zaterdag de meeste bezoekers.

Info: www.vitaalplusbeurs.nl