• Hannie Lamberink
  • Naast Hetty staan prijswinnaars Romie Vredeveld,Lotte Dam en Jamilla Vink

    Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Joli Luijckx
  • Joli Luijckx

Variatie troef bij manege Groenewoude

WOUDENBERG De 'Langste dag' wedstrijden bij manege Groenewoude kenden een zeer gevarieerde invulling. Het evenement keert jaarlijks rond 21 juni terug. Dit jaar vond deze afsluiting van het wedstrijdseizoen plaats op 18 en 19 juni. Na de zomervakantie starten de activiteiten weer.

Zaterdag waren de wedstrijden voor carroussel en viertallen. Ook waren er demonstraties door gelegenheidsteams, zoals een 'pas de deux' voor paarden door Bruce en Jacky Hale, die hiermee een eerste prijs wonnen, een kür op muziek en een voltige op shetlanders door Nine Meis, Fleur Zumbrink en Senne Sade Smale, die hiermee tweede werden. Bij voltige worden oefeningen op de rug van een paard of pony gedaan. De shetlanders zijn nog niet zo lang op de manege en door hun geringe hoogte erg geschikt voor jongere kinderen. Derde werd het viertal Annemei met de kür en een achttal onder leiding van Rita de Koning werd vierde.

CARROUSEL De carrouselteams van manege Groenewoude streden tegen elkaar. Op de eerste plaats eindigde Granero Pollo Doris onder leiding van Denise Brouwer met een spectaculaire proef op James Bond filmmuziek. Tweede werd de Vrijdagmiddagcarrouselgroep. Hippica Gymnasia werd derde en de Dinsdagavondcarrouselgroep vierde.

De prijsuitreiking was extra feestelijk. Niet alleen de prijswinnaars maar ook 10 ruiters die geslaagd waren voor hun eindexamen werden in de bloemen gezet door de vaste sponsor van de manege en nieuwe eigenaar van Natuurlijk Bloemen, Hans Roorda.

FILM RECORDPOGING Na de wedstrijden keek iedereen in de tijdelijke kantine de film van de recordpoging carrouselrijden en kreeg Hetty het officiële certificaat overhandigd.

Zondag waren de samengestelde wedstrijden in een heerlijk zonnetje. Voor elk van de drie onderdelen, een wegparcours, een cross en een springparcours, kregen de ruiters punten. Voor de liefhebbers kon er daarna nog gesprongen worden van 50 cm tot 1 m.

In groep 1 van de samengestelde wedstrijden (tot 50 cm) werd Romie Vredeveld 1e, Lotte Dam 2e en Jamilla Vink 3e. In groep 2 (60 cm en hoger) won Frank Lunenberg, 2e werd Noor Meiss en 3e was Jamie van Maanen. Charlotte Meiss won het losse springconcours, Romy van Nieuw Amerongen werd 2e en Thirza van Kuijk 3e.

ACTIVITEITEN Er zijn binnenkort nog een paar activiteiten.

Op 26 juni is er een zitcompetitie waarbij de ruiters laten zien wie de mooiste houding heeft bij het rijden. De besten gaan naar de landelijke finale. Jaimy van Maanen en Elies ter Laak hebben zich hiervoor al gekwalificeerd.

Op 9 juli viert Hetty de Koning weer haar verjaardag door kinderen uit moeizame financiële of sociale thuissituaties uit te nodigen voor paardrij-activiteiten en een gezellige maaltijd. Het feest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kinderen uit de doelgroep van Ponypret kunnen zich hiervoor aanmelden via

activiteitgroenewoude@gmail.com.

Meer info: www.manege-groenewoude.nl.