• Archief BDUmedia

Van Vollenhoven opent Grebbelinie bezoekerscentrum

RENSWOUDE Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven komt woensdagmiddag 28 juni aanstaande in besloten kring het bezoekerscentrum over de Grebbelinie bij Fort aan de Buursteeg openen, zo maakte de persvoorlichter van het Koninklijk Huis vandaag bekend. Van Vollenhoven zal de officiële openingshandeling van het bezoekerscentrum verrichten en een toespraak houden.

Voor het grote publiek wordt op 8 juli de publieksdag gehouden. Hierna is het bezoekerscentrum ook echt geopend voor het publiek. Het centrum is gebouwd op het Fort aan de Buursteeg, op de grens van Veenendaal en Renswoude, dat één van de meest ambitieuze projecten is in de Grebbelinie. In het pand zullen naast het informatieve bezoekerscentrum, Gebiedscoöperatie O-gen en horecagelegenheid Grebbelounge zich vestigen. In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers de weg vinden naar de fortificaties in de linie en alle verhalen die hieraan verbonden zijn.

De Grebbelinie loopt van Bunschoten-Spakenburg tot aan de Grebbeberg. Het uit 1786 daterende Fort aan de Buursteeg zelf is de laatste jaren in oude luister hersteld. Door de aanleg van de spoorlijn Utrecht-Arnhem ligt er anno 2017 een deel in Veenendaal en het grootste deel met het bezoekerscentrum ligt in de gemeente Renswoude.

Meer informatie op www.grebbelinie.nl.