• Henny Jansen

Vakbonden en Permar tekenen Sociaal Plan

SCHERPENZEEL Vakbonden FNV en CNV en sociaalwerkbedrijf Permar hebben het Sociaal Plan voor de niet-gesubsidieerde medewerkers getekend. Hiermee is het plan definitief, dat meldt Permar in een persbericht.

Door de sluiting van Permar, eind dit jaar, vervallen de functies van medewerkers met een ambtelijke aanstelling bij Permar WS of een vast dienstverband bij Permar Energiek B.V. Permar-directeur Erik Heinrich is blij met het Sociaal Plan: ,,Het is een mooi resultaat van de gezamenlijke inzet van de vakbonden en het bestuur en de directie van Permar. Het is er op gericht om medewerkers van Permar zoveel mogelijk te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan."

De vakbonden hebben het plan gepresenteerd aan alle niet-gesubsidieerde medewerkers van Permar. Daarna gingen de vakbondsleden unaniem akkoord met het plan.

Voor een deel van de medewerkers is er straks plaats bij een van de vijf deelnemende gemeenten aan de huidige gemeenschappelijke regeling. Het gaat in eerste instantie om achttien functies in de directe begeleiding van de Wsw'ers, zoals werkbegeleiders, werkcoaches en de projectleiders in de groenvoorziening. Hiervoor is in het Sociaal Plan een plaatsingsprocedure opgenomen. Heinrich: ,,Door deze medewerkers zoveel mogelijk te plaatsen bij de gemeenten, blijven hun kennis en ervaring behouden."

Voor wie niet geplaatst wordt bij een gemeente, is er een Van Werk Naar Werk- traject van twee jaar maanden afgesproken. Medewerkers krijgen hiervoor een budget en ondersteuning van een mobiliteitsbureau.

Het Sociaal Plan is níet van toepassing op de Wsw-medewerkers van Permar; hun dienstverband, inclusief de bijbehorende arbeidsvoorwaarden, wordt overgenomen door de vijf gemeenten. Bijna driekwart van de Wsw-medewerkers van Permar is nu gedetacheerd bij werkgevers in de regio, individueel of in een groep. Zij behouden, naast hun dienstverband, ook hun werkplek. Om een geschikte werkplek te vinden voor de overige medewerkers, nodigen de gemeenten hen de komende weken uit voor een persoonlijke kennismaking.