• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Vakantiebeurs zeer druk bezocht

WOUDENBERG Overweldigend was de belangstelling voor de vakantie beurs die SWO en PCOB op 20 januari in m.f.c. de Schans gezamenlijk organiseerden.

Tineke Smallenbroek: ,,Deze eerste keer is een groter succes geworden dan verwacht. Natuurlijk hoop je op belangstelling maar het blijft een gok hoe zo'n initiatief uitpakt. We merken wel dat de zaal in de Schans hiervoor niet groot genoeg is. Een volgende keer hebben we meer ruimte nodig voor de stands maar ook voor de honderden bezoekers."

Alle standhouders zijn gespecialiseerd in vakanties voor ouderen of mensen met een beperking. De beurs voorzag duidelijk in een behoefte. Bij de stands in de zaal was aan de lange gesprekken met de standhouders te merken dat de bezoekers echt op zoek waren naar mogelijkheden voor een vakantie of dagje uit. Bezoekers van de beurs kwamen dankzij de uitgebreide PR niet alleen uit Woudenberg maar ook uit omliggende plaatsen.

Gerda Schimmel: ,,Waarschijnlijk speelde het een rol dat een soortgelijke vakantiebeurs in Putten laatst door gladheid weinig bezoek trok. Ook van organisaties was daardoor voor deze beurs veel belangstelling. Afgelopen week meldden zich nog 3 standhouders aan!"

In de kleinere zaal werden elke 15 minuten presentaties gegeven. Velen deden enthousiast mee aan de letterprijsvraag waarmee prijzen gewonnen konden worden. Wethouder Pieter de Kruif: ,,Een mooi initiatief dat gezien de vele bezoekers duidelijk in een behoefte aan georganiseerde dagreizen en vakanties met zorg voorziet." Omdat de beurs van 15.00 tot 20.00 uur duurde was er gelegenheid om gezellig samen iets warms te eten of wat te drinken: er was van alles verkrijgbaar.