• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

UwwetLoket Tournament verruilt Camp voor Breehoek

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL Vrijdag 29 december vond voor de vijfde keer het jaarlijkse Woudenbergse UwwetLoket Tournament plaats: een evenement vol sportplezier voor valide en invalide sporters. Deze keer in De Breehoek in Scherpenzeel in plaats van sporthal de Camp in Woudenberg.

Zittend in een sportrolstoel speelden 9 teams van minimaal 4 veldspelers en 2 reservespelers afwisselend rolstoelhockey, zitvolleybal en rolstoelbasketbal. Voor de valide sporters was dat wat onwennig maar er was volop enthousiasme. Eén van de eigenaren van het Woudenbergse UwwetLoket, Hans van der Scheur, is zelf rolstoelafhankelijk en speelt rolstoelhockey in competitieverband.

Dat de organisatie moest uitwijken naar de Breehoek. Hans van de Scheur: ,,De Breehoek is wel lastig voor rolstoelen vanwege trappen en niveauverschillen in het gebouw, maar er is een lift en we konden plezierig overleggen. Ook de baropbrengst gaat voor een deel naar ons goede doel. De sfeer is hier gemoedelijk en biedt iedereen veel sportplezier.''

Helaas deden er geen Scherpenzeelse teams mee aan het toernooi maar vooral teams uit Leusden, Amersfoort, Woudenberg en Veenendaal. ,,Ook is er geen zitgelegenheid in de zaal en kunnen toeschouwers slechts vanaf een hoger gelegen tribune de sporters aanmoedigen''

UwwetLoket verleent juridische bijstand aan particulieren en bedrijven. Zij zetten zich in voor de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort door het organiseren van dit 'gemengde' evenement. Inschrijfgelden, donaties, omzet van de bar en de opbrengst van een veiling gaan naar de GSVA. Het evenement zelf wordt gefinancierd met sponsorgeld. Sinds 25 jaar biedt de GSVA verschillende aangepaste sporten aan haar 150 leden zodat zij in wedstrijdverband kunnen sporten. Niet alleen de eigenaren van UwwetLoket, Hans van de Scheur en Jan Budding, maken de organisatie van het toernooi mogelijk maar ook sponsoren, stagiaires, oud-stagiaires en vrijwilligers. Na de laatste wedstrijden was er nog gelegenheid om over de geleverde sportprestaties na te praten.