• Jamayra Mando is trots op tweede plaats.

    Kim van der Velden

'Urban streetdance past beste bij mij'

WOUDENBERG Nadat Jamayra Mando uit Woudenberg in het voorjaar al vierde werd bij de Nederlandse kampioenschappen streetdance en tweede bij de Europese kampioenschappen in Kalkar mocht ze van 23 tot 26 augustus deelnemen aan de wereldkampioenschappen streetdance in Glasgow.

Maandenlang heeft ze hard getraind en zich er zo goed mogelijk op voorbereid. Ook moest ze vrij vragen op school om aan het WK te kunnen deelnemen. Hoewel ze er eerst van uit ging dat ze alleen zou gaan, ging haar moeder uiteindelijk toch mee ter ondersteuning.

VOORRONDES Op de eerste dag moest haar team met 27 andere teams van over de hele wereld in het Scottish Exhibition and Conference Centre in Glasgow meedoen aan de voorrondes.

Ze werden zevende en plaatsten zich zo direct voor de finale. Ze werden uiteindelijk derde. De tijd tussen de teamwedstrijden en de individuele wedstrijden probeerde ze zich, net als de meeste dansers, wat te ontspannen in Glasgow, dat deze dagen volledig in het teken stond van deze wereldkampioenschappen. De volgende dag waren de solo freestyle voorrondes met 71 andere deelnemers aan de beurt. Na vier rondes werd Jamayra ook hier zevende en mocht ze door naar de finale.

Deze dansstijl ligt haar goed: ,,Urban streetdance past van alle dansstijlen het beste bij mij."

Na de finale volgde direct de prijsuitreiking en bleek Jamayra tweede geworden te zijn. Een prestatie waar ze trots op was. Jamayra en haar moeder Kim willen iedereen die hen de afgelopen maanden mentaal en financieel gesteund hebben bedanken.