• vertrek naar de Blauwe Kamer

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • de oudste deelneemster aan het uitstapje

    Nel van Dorp

Uitstapje Rode Kruis naar Blauwe Kamer

WOUDENBERG Op 5 oktober maakten 52 oudere dames een uitstapje met het Rode Kruis naar de Blauwe Kamer bij Wageningen.

De Blauwe Kamer is een natuurgebied langs de oevers van de Nederrijn, waar veel vogels te zien zijn. Er zijn wandelroutes uitgezet, er is een rolstoelpad, een uitzichtpunt en een winkeltje met streekproducten. Via een route langs de landhuizen en kastelen van Doorn, Langbroek, en Leersum werd panoramarestaurant de Blaauwe Kamer bij het natuurgebied bereikt. Daar werd genoten van een kop koffie en wat lekkers.

STEENFABRIEK Het restaurant is genoemd naar de gelijknamige steenfabriek die hier stond. Het is gevestigd in de droogkamers, waar vroeger 500.000 stenen per week te drogen lagen. Restanten van de fabriek zijn er nog te vinden. Organisator Nel van Dorp: ,,Vorig jaar hebben we een uitstapje gemaakt naar Harskamp. Ik heb nu voor de afwisseling gezocht naar een ander landschap en ontdekte dit. We wilden vorige week gaan, maar toen hield Coalitie Erbij een High Tea. Daarom stelden we het uit´´.

HANDWERKPRODUCTEN ,,Dankzij de cheque van pannenkoekenrestaurant Bergzicht konden we een bus met rolstoellift huren van Vlastuin. Ook mensen die minder goed ter been zijn konden daardoor mee.

Met de dames van Welfare hebben we afgelopen jaar veel handwerkproducten gemaakt die bij Bergzicht verkocht werden op de foldertafel van de SWO. Het was leuk om op deze manier doelgericht bezig te zijn, maar ook de voorraad te verkopen. De verkoop van onze tassen van spijkerstof, tafelzeil en gobelin, onze omslagdoeken en andere producten liep erg goed.´´