• Joke van der Heide

Uitleenpunt UwThuiszorgwinkel in Woudenberg sluit 1 april

WOUDENBERG Per 1 april sluit het uitleenpunt van UwThuiszorgwinkel.nl in Woudenberg. Inwoners kunnen zoals gebruikelijk telefonisch hulpmiddelen bestellen, die UwThuiszorgwinkel bij hen bezorgt en ophaalt. Inwoners die in de toekomst hulpmiddelen nodig hebben, kunnen vanaf die datum ook terecht bij het uitleenpunt in Leusden (Larikslaan 2) en de winkel in Amersfoort (Vanadiumweg 15).

Zorgverzekeringen stellen steeds hogere eisen aan medische kennis bij het adviseren over hulpmiddelen. Dit heeft UwThuiszorgwinkel.nl doen besluiten om het uitleenpunt in Multifunctioneel centrum De Schans te sluiten, meldt de gemeente Woudenberg. Wethouder Pieter de Kruif: ,,De gemeente vindt het belangrijk dat de huidige dienstverlening aan inwoners voorgezet wordt en dat inwoners die hulpmiddelen nodig hebben, deze ook krijgen. Daarom hebben we in samenwerking met UwThuiszorgwinkel gekeken naar passende alternatieven door de mogelijkheid te bieden uit te wijken naar het uitleenpunt in Leusden en de winkel in Amersfoort of hulpmiddelen telefonisch te bestellen."

Voor meer informatie en vragen over het uitlenen van hulpmiddelen kunnen inwoners contact opnemen met UwThuiszorgwinkel.nl via tel. 033-4619191. Via dit telefoonnummer kunnen inwoners ook hulpmiddelen bestellen.