• Caspar Huurdeman

Twee mannen uit Renswoude betrokken bij mishandeling en achtervolging

RENSWOUDE Op de afrit A1 Eembrugge is een personenauto gecrasht na een Politie achtervolging over de rijksweg A1. Bij het verlaten van de snelweg raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt als gevolg van de hoge snelheid. De auto ramde frontaal een boom. Beide inzittenden, mannen van 19 en 31 jaar oud uit Renswoude, werden uit de auto geslingerd en lagen zwaargewond naast de auto.

Naast ambulances rukte er ook een Traumahelikopter uit. Beide slachtoffers zijn zwaargewond per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Beide personen zijn verdachte en ook aangehouden. De politie zal in het ziekenhuis bewaking inzetten.

Rond 06.10 uur vond op de Groest in Hilversum een mishandeling plaats waarbij een slachtoffer geslagen en geschopt werd. Gezien werd dat de verdachten vertrokken in een donkerkleurige Opel Vectra. Gewaarschuwde agenten zien het voertuig korte tijd later rijden op het Den Uylplein in de richting van de rijksweg A1. Zij gaven de bestuurder een stopteken waaraan de bestuurder niet voldeed en direct met hoge snelheid de rijksweg opreed in de richting van Hoevelaken.

De automobilist schakelde op de snelweg zijn verlichting uit en verhoogde zijn snelheid. Ter hoogte van Eembrugge zagen de agenten dat hij plotseling de afslag nam.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht rond de aanrijding en hun betrokkenheid bij de mishandeling in Hilversum.