• Bij het Trefpunt zijn spelletjes, kranten en tijdschriften te vinden en er is tegen betaling altijd iets te eten of te drinken.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Trefpunt kan helpen tegen eenzaamheid'

WOUDENBERG In Het Trefpunt werden op 4 en 8 juli open dagen gehouden om Woudenbergers kennis te laten maken met dit nieuwe initiatief in het Cultuurhuis. Van de betrokken organisaties waren er afgevaardigden, maar veel bezoekers kwamen er nog niet.

Het Trefpunt biedt gezelligheid en mogelijkheden tot ontmoeting in de huiskamer van het Cultuurhuis aan wie daar behoefte aan heeft. De kort geleden nieuw ingerichte huiskamer bevindt zich op de begane grond van het Cultuurhuis en is vrij toegankelijk. Ook hoort er een terrasje bij. Het bestuur van het Cultuurhuis kijkt tot januari of de huiskamer succesvol is. Ook het Trefpunt zal geëvalueerd worden. Het Trefpunt kan helpen eenzaamheid tegen te gaan en bij de maatschappij betrokken te blijven, maar is geen alternatief voor dagbegeleiding. Er staan spelletjes, er zijn kranten en tijdschriften beschikbaar en er is tegen betaling altijd iets te eten of te drinken. Er werd al druk gerummikubt. Ook zijn activiteiten mogelijk zoals koken of bakken en sportief of creatief bezig zijn. Bezoekers kunnen daarvoor zelf ideeën aandragen maar vrijwilligers om hierbij te helpen zijn van harte welkom. Een leuk onderdeel van het Trefpunt is een Nintendo Wii met een groot tv-scherm. Een spelletje doen op de Wii kan ook samen met jongeren. De jongeren van Reinaerde doen graag een spelletje mee. Spullen om te kunnen spelen zijn bij de balie op te halen.

Op woensdag is het Trefpunt niet open omdat er dan al veel andere ontmoetingsmogelijkheden zijn: Lunch Cultuurtje, handwerken bij creatieve club de Wetering, het handwerkatelier of de Voorhof. Ook Groenewoude, Samen op Zondag, de muzieklunch, de kerken en de soos in de Schans bieden elke week of elke maand gezellige activiteiten en er zijn cursussen bij Kunst en Cultuur.

Dit nieuwe initiatief gaat uit van Coöperatie de Kleine Schans en is uitgewerkt door een werkgroep van SWO, Senioren Belangen, PCOB, Coalitie Erbij, Beweging 3.0, gemeente Woudenberg en het Cultuurhuis. Meer info via s.dehaan@dekleineschans.nl of 085-0669700.