• Bjorn de Jong

Tevredenheid over eerste Nieuwjaarsfeest

WOUDENBERG Het Nieuwjaarsfeest was goed geslaagd, zeker voor zijn eerste keer. Dit stelt de nieuwe organisator Bjorn de Jong.

,,We gaan de avond nog wel evalueren en de kinderziekten voor volgend jaar er uit halen", vertelt hij. Maar het is zeker een optie voor hem om het feest volgend jaar opnieuw te organiseren. In totaal waren er 1.000 kaarten in de voorverkoop verkocht en nog eens 100 aan de zaal.

GOEDE SFEER Als aandachtspunt noemt Bjorn dat er in eens veel mensen tegelijk binnen kwamen, waardoor het zowel bij de entree als de muntenverkoop erg druk was. Een ander punt is het programma. Dit jaar was het tentfeest voor het eerst geopend vanaf 21.00 uur. ,,Het was in het begin rustig, maar de sfeer was meteen goed en de mensen die er waren genoten van de leuke band. Hoewel de nieuwe opzet even moet wennen, wil ik voor volgend jaar toch kijken naar een iets andere insteek."

ALERT Voor Bjorn en zijn 30 medewerkers was het af en toe best stressen. ,,Je moest momenten echt alert zijn, maar het was heel leuk en verliep redelijk rustig. De beveiliging was goed geregeld door een bekende van de voetbal, Michael Kranenburg."

AAN DOEL VOLDAAN Burgemeester Titia Cnossen kijkt terug op een goed georganiseerd Nieuwjaarsfeest. ,,Zelf ben ik rond 1.00 uur naar het tentfeest geweest. Binnen was het feestelijk en ik heb veel jongeren een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen. Een goed gesprek is moeilijk op zo'n feest, maar de sfeer was goed. Het viel mij op dat de mensen op straat vooral op weg waren naar het feest en dat het verder in Woudenberg rustig was op straat. Van de politie heb ik begrepen dat de organisatie van het feest alles zelf heeft opgelost. Daarmee heeft het feest aan het doel voldaan", aldus de burgemeester.

GEMOEDELIJK Volgens Cnossen was de jaarwisseling verder voor de meeste inwoners van Woudenberg feestelijk. De sfeer in het dorp was gemoedelijk en er waren geen grote incidenten. Overdag werd weinig vuurwerk afgestoken en de meeste mensen hielden zich aan de toegestane tijden. Maar niet iedereen heeft dit zo ervaren. Op sommige plekken in het dorp was er sprake van overlast en hielden mensen zich niet aan de regels.

COMPLIMENTEN De burgemeester: ,,Het is jammer dat we overlast ondanks alle maatregelen nooit helemaal kunnen voorkomen. Complimenten voor iedereen die wel zijn of haar verantwoordelijkheid heeft genomen omtrent de ingestelde vuurwerkvrije zones, het veilig afsteken van vuurwerk en het aanspreken van elkaar op ongewenst gedrag. Ook dank ik de hulpdiensten voor hun inzet. Mede dankzij hen is alles veilig verlopen."

ROOKOVERLAST Op Oudejaarsdag ging de burgemeester met de Boa op pad in het buitengebied om naar het carbidschieten te kijken. ,,Complimenten aan allen die deze traditie op een veilige manier in stand houden. Jammer dat de brandweer een paar keer in actie moest komen omdat er rookoverlast was van brandende autobanden. Dat moet volgend jaar beter."