• teamfoto

  Hannie van de Veen
 • Team Vechtersbaas haalde in totaal 11288,92 euro op voor KiKa.

  Hannie van de Veen
 • de start van één van de 5 km groepen

  Hannie van de Veen
 • het evenemententerrein na de run

  Hannie van de Veen
 • overzicht van het terrein

  Hannie van de Veen
 • Team Vechtersbaas luistert naar de liedjes van Lisanne Spaander

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Finn en Liz waren de jongste deelnemers van team Vechtersbaas

  Hannie van de Veen
 • Sandra Terlage komt over de finish

  Hannie van de Veen

Team Vechtersbaas haalt ruim 11.000 euro op voor Kika

WOUDENBERG Na de succesvolle benefietavond voor KiKa op 13 april deed een team van 25 hardlopers onder leiding van Sandra Terlage dit weekend mee aan de zesde Utrechtse Run for KiKa aan de Europaweg in Vleuten.

Sandra, Ilse, Annet, Tycho, Nikki, Liz, Hessel, Boris, Willem, Ismay, Conny, Bert, Martijn, Charley, William, Finn, Jarno, Tijmen, Henny, Sonja, Roland, Thijs, Sjaak, Chantal en Jeroen vormden samen het Woudenbergse team Vechtersbaas met de naam 'Lies' op hun shirt. Het team is vernoemd naar zangeres en vechtersbaas Lisanne Spaander die in het Máxima Medisch Centrum behandeld werd en genas van Ewing Sarcoom. Naar deze vorm van botkanker wordt nog weinig onderzoek gedaan. Lisanne treedt regelmatig op met haar zelfgeschreven liedjes om aandacht te vragen voor deze vorm van kanker. Ook nu zong ze enkele liedjes. De opbrengst van het Woudenbergse team gaat net als bij de benefietavond naar haar actie toe. De meeste andere teams liepen ook voor een speciaal persoon en droegen die naam op hun shirt.

Op een groot veld was daar in een cirkel een gezellig evenemententerrein opgebouwd met kramen voor EHBO, catering, KiKashop, organisatie, start en finish, Goldrunners en een springkussen. De routes van 10 km, 5 km en de kidsrun waren rondom dat terrein. Er deden bijna 1500 mensen mee.

Sandra: ,,Ons team bestaat uit familie, vrienden, kinderen van vrienden en een deel van een voetbalteam. Sommigen hebben in eigen kring met kanker te maken gehad. Finn en Liz waren onze jongste deelnemers. Iedereen zorgde in eigen kring voor sponsors. Wie meer dan 750 euro binnenhaalde, of voor de kinderen 350 euro, kreeg een Goldrunnersshirt. Wij hadden vier volwassen en twee kinder Goldrunners. In totaal haalden we 11288,92 euro bij elkaar.''

Hoewel het parcours over asfalt ging was het wel zwaar, want er zaten twee bruggen in. Bij de finish kreeg iedereen een high five, een medaille, drinken en een koek van de grote KiKabeer en zijn helpers.