• Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma

't Scherm laat lachen om de eigenaardige dokter Vogel

WOUDENBERG Toneelvereniging 't Scherm heeft vrijdag 22 en zaterdag 23 februari het blijspel 'Markus, de Waterman', geschreven door Dick van Maasland, opgevoerd. De regie was in handen van Annemieke de Brons en Josien ter Maten. Evert, gespeeld door Eize Oosting, adopteerde Markus met de gedachte dat het een hondje was.

Tot zijn verbazing blijkt het een baby van drie maanden te zijn. Hij weet zijn neef John (Ruud Oosterbeek) ermee op te zadelen en de waarheid geheim te houden. Betty, de vrouw van John (Monique Beers) en Louise, de vrouw van Evert, (Dicky Vlastuin) zijn daarover furieus. Wanneer de waarheid uitkomt, stuiten ze op een volgend probleem. Om het kindje een goede toekomst te geven willen beide stellen Markus wel in huis nemen. En alsof het nog niet erger kon, besluiten Jochem Beltman als Dokter Vogel en Olga van Dongen als Juffrouw Rechter ook het jongetje onder hun hoede te willen nemen. Thelma (Wendy Apon) wijst Markus toe aan John en Betty.

,,Het was een beladen stuk met tussendoor de juiste hoeveelheid komische ontlading wat voor jong en oud leuk bleef´, aldus De Brons. ,,De zaal was goed gevuld met een gezellige groep mensen die fijn meededen. Er werd vooral gelachen om de eigenaardige dokter Vogel. De spelers waren goed op elkaar ingespeeld wat een vlot en dynamisch spel vormde. Soms viel de tekst een beetje weg wat vervolgens goed werd opgelost onder de spelers met hulp van de souffleur Mirjan Schep. Het was een heerlijke avond met goed vermaak voor iedereen. Het spel was fijn om naar te kijken. Met zijn allen hebben ze erg hun best gedaan en ook dit stuk tot een prachtig eind gebracht.´´

Toneelvereniging 't Scherm is weer te zien op 18 en 19 oktober, dan met met hun jubileumvoorstelling.