• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Stralend schoolkorfbaltoernooi De Grift

WOUDENBERG In een stralend herfstzonnetje vond 26 september het schoolkorfbaltoernooi plaats op sportpark de Grift. Alle basisschoolleerlingen uit Woudenberg, Maarn, Maarsbergen en Scherpenzeel konden deelnemen aan dit door de Korfbalvereniging georganiseerde toernooi.

Voor de groepen 1 en 2 waren er van 15.00 tot 16.30 uur korfbalspelletjes met scoren, rennen en gooien. De korfbalbond adviseert zo'n spelletjesmiddag voor deze 'kangoeroeclub'. Voor groep 3 tot en met 8 waren er van 18.00 tot 20.00 uur wedstrijden.

Gerben van Dijk over het toernooi: ,,Net als vorig jaar doen er ongeveer twintig kinderen uit groep 1 en 2 mee met de spelletjes en 140 kinderen uit de hogere groepen. We hebben die ingedeeld in 40 teams en 6 poules. Groep 3 en 4 spelen een aangepast spel met lagere korven en een kleinere bal zodat het beter lukt om te scoren. Succeservaringen zijn belangrijk om plezier in sport te krijgen. Vaak mogen deze kinderen pas na het halen van hun zwemdiploma een andere sport of hobby kiezen. Groep 7 en 8 bieden we een stoere uitdaging. Die mogen ook een wedstrijd op het beachkorfbalveld spelen."

OPEN TRAINING De begeleiding van de spelletjesmiddag was in handen van jeugdcommissie, trainers, coaches en spelers van D1. Samen met hen organiseerde Merle ten Ham het toernooi. Alle deelnemertjes kregen drinken, een zakje chips en een attentie. Ook mogen ze tot de herfstvakantie meedoen met de open trainingen van 10.00 tot 11.00 uur op zaterdag.

Gerben van Dijk: ,,We zijn superblij met de hulp van SNO. Zij faciliteren ons door het opzetten van een luchtkussen en met hand-en spandiensten. Ook mogen onze jeugdtrainers op maandag en woensdag bij hen de warme maaltijd gebruiken zodat ze gelijk door kunnen naar de training en niet eerst naar huis hoeven. Dat scheelt hen veel tijd."

APENKOOIEN De korfbalvereniging is weer van plan om op 3 januari een middag apenkooien te houden Vanwege de grote belangstelling in voorgaande jaren wordt voor deze laagdrempelige activiteit nu twee keer één uur gereserveerd. Voor meer informatie: www.kvwoudenberg.nl/schoolkorfbal of werving@kvwoudenberg.nl