• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Stralen en swingen bij Kids in Concert

WOUDENBERG Kinderen van groep 5 van de Julianaschool gaven dinsdag samen met het harmonieorkest van Fidelio een concert in de Voorhof. Dit in Woudenberg unieke Kids in Concert was de afsluiting van een lessenproject Algemene Muzikale Vorming.

Zodra Fidelio inzette voor het eerste nummer 'Music from the Incredibles' is te horen dat het orkest wel raad weet met de lastige akoestiek van de Voorhof. Daarna mochten de kinderen onder leiding vakdocente Maaike Boussier het 'Zenuwen-lied' laten horen. Vol overgave zong, klapte en musiceerde groep 5. Juf Petra Klinkhamer praatte de avond enthousiast aan elkaar en vertelde het verhaal van Wieger.

Toen de kinderen samen met het orkest 'Wieger wordt wakker' deden straalde het plezier er vanaf. Verschillende instrumenten zoals de klarinetten (door drie jonge solistes) waren hierin te horen want Wieger vond het moeilijk om een instrument te kiezen. Fidelioleden Harmke en Paul speelden een duet op dwarsfluit en trompet. Ook het sirtaki-achtige nummer waarbij de ouders mochten meeklappen en stampen veroorzaakte veel vrolijkheid.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 7 juli.