• Janneke Hek
  • Janneke Hek
  • Janneke Hek

Stichting Burgerinitiatief Woudenberg ontvangt cheque

WOUDENBERG Tekelenburg & Advocaat uit Scherpenzeel heeft een actie gehouden voor goede doelen uit Woudenberg en Scherpenzeel. Stemmers konden bepalen hoe het totaalbedrag verdeeld werd. Stichting Burgerinitiatief Woudenberg ontving hierbij de meeste stemmen en ging vrijdagavond met een cheque van 1102 euro naar huis. 

Janneke Hek

Er werden in totaal 2800 stemmen uitgebracht tijdens de actie. Bij de uitreiking mochten ook Rally for Kids en Seniorweb Scherpenzeel een cheque in ontvangst nemen. 

RALLYDAGEN Een dertigtal aanwezigen hoorden hoe de voormannen van de drie goede doelen vertelden over hun missie. Rally for Kids organiseert rallydagen voor kinderen met een ziekte of beperking. Ook in Scherpenzeel is Rally for Kids actief in samenwerking met de Oranjevereniging.

STILLE ARMOEDE Voor Stichting Burger Initiatief stond Jacco van den Essenburg op. Hij hield een bevlogen betoog tegen stille armoede. Zijn stichting ondersteunt mensen die net niet in de bijstand zitten of op de voedselbank aangewezen zijn.

BELANGRIJK Seniorweb Scherpenzeel zorgt ervoor dat ouderen digitaal vaardig zijn en blijven. Belangrijk in deze tijd van internetbankieren en social media. 

TERUGVLOEIEN De cheques werden beschikbaar gesteld door de aan Tekelenburg en Advocaat gelieerd verzekeringsmaatschappij NH1816. ,,We willen een deel van onze winst terug laten vloeien naar goede doelen zoals hier vanavond aanwezig zijn", betoogde de vertegenwoordiger namens de verzekeraar.