• Kinderen konden geschminkt worden.

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Bij de start van Proef was het nog rustig, later werd het druk.

  Hannie van de Veen
 • De stand van Ribhouse Texas.

  Hannie van de Veen
 • De Eierkoningin met haar begeleiders Esther en Paul.

  Hannie van de Veen
 • Eén van de springkussens

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Bij kinderen vielen de poffertjes beter in de smaak dan de vleesgerechtjes

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen

Steaks en vegetarische gerechten bij Proef

WOUDENBERG Het jaarlijkse evenement Proef zorgde zaterdag 13 juli voor de vaak gewenste 'reuring' in de Dorpsstraat in Woudenberg.

Overal waar deelnemende horecabedrijven een plek hadden gekregen stonden chique zwarte tenten of parasols opgesteld en waren gezellige terrasjes gemaakt.

Verschillende horecabedrijven uit Woudenberg en de regio waren vertegenwoordigd, zoals Theeschenkerij Eldorado, Brasserie 1885 en Hotel Schimmel, Barom, pannenkoekenhuis Bergzicht, Ribhouse Texas, restaurant de Souschef, Herry's Bar en Moestas. Zij lieten hapjes, gerechtjes, drankjes en desserts proeven. Zo kon het publiek een keus maken in welk restaurants ze graag eens meer specialiteiten wilden eten. Ribhouse Texas verraste met vegetarische gerechten.

SLENTEREN De proeverij kwam om 17.00 uur op gang. Al gauw was het druk bij alle stands. De Dorpsstraat was gevuld met mensen, muziek en de lucht van grills en barbecues. Om consumpties te betalen, werd gebruik gemaakt van muntjes van 1,25 euro die op verschillende plekken verkocht werden. De meeste gerechtjes kostten 1 tot 4 muntjes. Velen slenterden eerst de hele Dorpsstraat door voor ze een keuze maakten wat te gaan proeven. Naarmate het drukker werd, stonden overal groepjes mensen te praten met een hapje en een drankje onder handbereik. Het ontmoeten van bekenden was vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van Proef. Ook de Eierkoningin kwam met haar gevolg een kijkje nemen en ging op de foto met wie dat wilde.

Vooral toen het weer goed bleef, waren de ondernemers zonder uitzondering zeer tevreden met de belangstelling voor Proef. Pannenkoekenhuis Bergzicht: ,,We staan met onze poffertjes en pannenkoeken op een ideale plaats vlak bij een springkussen." Organisatoren Lia van de Beek van Herry's Bar, Netty van der Tas-Moesbergen van café Moestas en Harm Voskuilen van Horecaplaats konden terugkijken op een geslaagd evenement: ,,We willen graag onze 25 sponsoren bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest."