• Een artist impression van wooncomplex Wij WitteSteyn: 36 huurappartementen naast landgoed Geerestein in Woudenberg.

    Vaster Invest

Start verbouwing INBO-pand naar appartementencomplex

WOUDENBERG Vaster Invest Fonds heeft het voormalige pand van INBO architecten aan de Geeresteinselaan in Woudenberg gekocht. Op zaterdagochtend 15 juni start van de verbouwing van het kantoorgebouw in aanwezigheid van onder anderen omwonenden, de gemeente en ontwikkelaars RBO Groep en Gerrits Projecten.

Met de aankoop van de 36 nog te ontwikkelen appartementen van het complex Wij WitteSteyn, wil Vaster Invest haar positie in het middenhuursegment versterken, zo meldt het bedrijf in een persbericht. ,,De appartementen variëren van 35-55 m2 oppervlak, daarnaast heeft ieder appartement een eigen balkon van 7 m2 en een eigen berging op het buitenterrein.'' RBO Nederland heeft dit project samen met Gerrits Projecten ontwikkeld.

,,In goed overleg met de gemeente en de buurt is een aansprekend plan gemaakt waarbij de architectonische uitstraling van het pand nog verder benadrukt wordt. De huurders hebben straks via een loopbrug rechtstreeks toegang tot het prachtige landgoed Geerestein. In de grote omliggende tuin wordt een aantal mooie terrassen gerealiseerd. Er wordt een aanvraag voor groenfinanciering ingediend aangezien de appartementen naar een lage EPC van maximaal 0,26 worden getransformeerd en geen gasaansluiting krijgen.''

Vaster Invest verwacht dat het project in februari 2020 wordt opgeleverd.

In oktober vorig jaar stemde een krappe raadsmeerderheid in met de plannen. Discussiepunt was het aantal middenhuurwoningen in combinatie met sociale huurwoningen. De optie voor sociale huurwoningen vond uiteindelijk geen meerderheid.