• Astrid Dijkstra - Vallei Wonen

Start sloop voormalige Jan Ligthartschool

WOUDENBERG Op de locatie van de voormalige Jan Ligthartschool in Woudenberg realiseert Reinaerde twaalf studio's en twaalf appartementen. Toekomstig bewoner Renee Haitsma verrichte het startsein van de sloop van de school. Vallei Wonen gaat er zes kleine, grondgebonden sociale huurwoningen bouwen. Daarnaast is rekening gehouden met de ontwikkeling van een speelmogelijkheid voor de buurt.

Onder toeziend oog van zijn ouders en medewerkers van Reinaerde, Vallei Wonen en het sloopbedrijf, nam Renee plaats in de cabine van een grote sloopkraan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door firma Meijerink Wegenbouw BV Bilthoven. Aansluitend aan de sloop wordt de locatie aan de Prins Hendrikstraat 3 door dezelfde firma bouwrijp gemaakt.

NIEUWBOUW Regiomanager van Reinaerde, Helma Groenewegen: ,,We kijken erg uit naar de nieuwbouw van de studio's en appartementen. De huidige woonruimte van de inwoners van Woudenberg die ondersteund worden door Reinaerde voldoet niet meer. Straks krijgen ze bijvoorbeeld een eigen badkamer. Dit is belangrijk voor hen. Zij kunnen daardoor zo zelfstandig mogelijk hun eigen leven leiden en het beste uit zichzelf halen. De Prins Hendrikstraat is een mooie plek in Woudenberg van waaruit ze in staat zijn om de winkels te bereiken of naar De Schans, het Cultuurhuis of het Gemeentehuis te gaan om zich in te zetten voor andere Woudenbergers.''

Renee kan niet wachten tot zijn nieuwe woonruimte klaar is. Hij werkt bij Albert Heijn en dat is straks vijf minuten lopen. ,,Het was wel even spannend om in de grote graafmachine te zitten. Maar om de machine te bedienen en even te mogen slopen, daar krijg je wel een kick van!''

PLANNING De sloop- en bouwrijpwerkzaamheden nemen ongeveer zes tot zeven weken in beslag. Daarna wordt meteen gestart met het bouwrijp maken van de locatie. Naar verwachting wordt het project in het voorjaar van 2019 opgeleverd.