• Het slotnummer van de LadiDans-voorstelling.

    Hannie van de Veen
  • In China

    Hannie van de Veen
  • De paradijsvogeltjes

    Hannie van de Veen

Sprookjesachtig slot LadiDans

WOUDENBERG Dansschool Ladidans gaf 16 juni een eindvoorstelling in de Camp waarbij hun leidraad ' Een snufje jazz,een vleugje ballet, een heleboel muziek, een druppetje fantasie, een theelepeltje theater en een hele hoop plezier' goed tot uiting kwam. Docenten Esther Voor de Poorte en Rozemarijn Hermans stimuleerden hun leerlingen tot mooie dansnummers. Er waren 2 voorstellingen.

Hannie van de Veen

Theatermaker Matthias Voor de Poorte schreef een sprookjesactig verhaal over Olaf, die per ongeluk in de mand van een mysterieuze rode ballon, Lucky, terechtkomt en zo allerlei avonturen beleeft. Matthias was op het podium ook de verteller. Groepen van Ladidans vertolkten scènes uit het verhaal. De allerjongsten van 4 tot en met 6 jaar waren paradijsvogels die Olaf bij de regenboog tegenkwam. Voor de jongsten ligt tijdens de lessen de nadruk op fantasie en spel zodat ze hun motoriek, muzikaliteit, improvisatie, creativiteit en ruimtelijk bewegen kunnen ontwikkelen. Olaf voer daarna over de savannen waar giraffen met hun koppen de onderkant van de ballonmand raakten. De oudste meisjes van 12 jaar en ouder waren de giraffen en dansten een groot deel van het nummer op spitzen. Daarvoor moet je een bepaalde leeftijd en ervaring in klassiek ballet hebben. Bij de lessen van de oudere groepen is er veel aandacht voor moeilijkere choreografieën, techniek en expressie of performance. Na scènes in China, in het bos, in de regen en in New York keerde Olaf terug naar het ballonfestival en zijn ouders.

Alle dansvormen die Ladidans voor jong en oud biedt, waaronder klassiek ballet en modern jazz, kwamen aan bod en alle dansers kregen de kans om te laten zien wat ze kunnen. De kostuums waren weer eenvoudig, maar leuk en toepasselijk. Ouders helpen hier altijd bij. Bij het slotnummer stonden alle leerlingen samen op het podium.

Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. De groepen zijn klein zodat de docenten aandacht aan elke leerling afzonderlijk kunnen geven. Naast de lessen en de eindvoorstelling zijn er activiteiten zoals demo's en open lessen. Meer info via info@ladidans.nl of via www.ladidans.nl