• Hannie Lamberink

Springconcours voor pony's en honden

WOUDENBERG Bij manege Groenewoude werd zondag een nieuwjaarsborrel gehouden. Tijdens deze gezellige nieuwjaarsontmoeting waren er sponsorspringwedstrijden voor 'Stichting Groenewoude maakt paardrijden mogelijk'. In totaal werd 1204 euro opgehaald voor Ponypret.

Deze stichting organiseert regelmatig sponsoractiviteiten om geld in te zamelen voor Ponypret. Zo heten de activiteiten voor kinderen en volwassenen die door een beperking of door financiële problemen niet kunnen meedoen aan een sport als paardrijden. Het in 2013 gestarte Ponypret maakt hun deelname toch mogelijk en financiert allerlei activiteiten en het ponykamp voor hen. Er is een vaste groep kinderen die dankzij Ponypret elke twee weken op woensdagmiddag pony rijdt en die door Ponypret ook rijbroeken en rijlaarzen kregen. Ook een groep kinderen uit een instelling komt om de week ponyrijden.

De Ponypretwinkel in de kantine die dankzij Hans Roorda van Natuurlijk Bloemen ingericht kon worden en waar tweedehands en nieuwe paardrij-artikelen te koop zijn, was deze dag ook open.

Het parcours voor het sponsorspringen telde zes hindernissen waarbij elke deelnemer voor zichzelf de volgorde mocht bepalen ('Speel je Spel'). Voor een foutloos gesprongen hindernis kreeg je punten: hoe moeilijker de hindernis, hoe meer punten. Een joker leverde extra punten op. Het maximum was 80 punten. Sponsors konden een vast bedrag sponsoren of per punt. Jacky Hale sprong het hoogste bedrag van 160 euro bij elkaar op Winter. Thimo van Kuijk sprong met Aranka de 80 punten in de snelste tijd: 52 seconden.

Het leukste onderdeel van deze dag was het sponsorspringen voor honden met als behendigheidshindernissen onder meer springbalken, een tunnel, een mat en een slalom. Een dag van te voren konden de honden oefenen voor deze voor hen ongewone vaardigheid. Rakker van Jennifer Verhaar en Chica van Annick van Stroe waren de besten.

Bijdragen voor Ponypret zijn welkom op NL89RABO0175485615. Info:activiteitgroenewoude@gmail.com