Spreekuur SWO van start

RENSWOUDE Inwoners uit Renswoude die het spreekuur van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude wilden bezoeken moesten daarvoor naar het 'Huis in de Wei' in Scherpenzeel. Maar met ingang van volgend jaar is dat verleden tijd want er komt een SWO spreekuur in Renswoude, namelijk iedere dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek aan de Van Reedeweg in Renswoude.

In de bibliotheek gaf wethouder Hans van de Pol woensdagmiddag het startschot door samen SWO bestuurslid Emy van Vliet-Waaijer een banner te ontrollen. Voordat het zover was wees Emy van Vliet er op dat de bibliotheek een hele mooie ruimte was om spreekuur voor SWO te houden. Kijkende naar ouderenwerkster Rianne van Ginkel, zei Van Vliet: ,,De mensen zullen je zeker weten te vinden. In het begin zal het misschien best even wennen zijn.''

GEMAKKELIJK MAKEN Wethouder Hans van de Pol reageerde: ,,Het is mooi dat we het de inwoners zo gemakkelijk mogelijk willen en kunnen maken.'' Emy van Vliet stelde dat het heel fijn was dat de bibliotheek ruimte voor het SWO spreekuur beschikbaar wilde stellen. Het is toch uniek dat het zo kan worden opgelost. Dat kan alleen maar in gemeenten als Scherpenzeel en Renswoude, aldus Emy van Vliet.

Wethouder Hans van de Pol was blij dat het inloopspreekuur van SWO nu ook in Renswoude zichtbaar was. Inwoners hoeven daarvoor niet meer naar Scherpenzeel. Het is mooi dat men daarvoor onderdak heeft gevonden in de bibliotheek. Dat past ook helemaal in het streven van de gemeente om van de bibliotheek steeds meer een ontmoetingsplek te maken voor allerlei zaken. Nee de bibliotheek is al lang niet meer alleen voor boeken, maar ook om alles op te zoeken, te lezen, samen te komen voor een spelletje Rummikub, het tabletcafé of een cursus, of om te kijken naar de tentoonstellingen van allerlei kunstenaars.

VRAGEN Op het inloopspreekuur kunnen ouderen terecht voor vragen over wonen- welzijn-zorg. Allerlei vragen kunnen daar aan de orde komen. Maar ook vragen als 'Aan welke activiteiten kan ik deelnemen? En als ik geen vervoer heb, wat dan? Hoe kan ik mijn kennissenkring uitbreiden? Waar moet ik zijn voor de regiotaxi, huishoudelijke hulp en woningaanpassingen. Ik verzorg mijn man, maar het is wel zwaar voor mij kan ik ondersteuning krijgen. Ik heb behoefte aan een gesprek. Ik heb advies nodig voor zaken die niet lekker lopen. Ik wil wat kleiner gaan wonen wat zijn de mogelijkheden. Ik heb zorg nodig welke organisaties zijn er allemaal; allemaal zaken die tijdens dat SWO inloopspreekuur aan bod kunnen komen, zo merkte Van de Pol op.

SPREEKUUR In aanwezigheid van enkele SWO bestuursleden, ouderenwerkster Rianne van Ginkel en enkele aanwezigen in de bibliotheek werd de SWO banner ontrold waarop aangegeven is wat SWO kan betekenen. Dus met ingang van 2016 is er iedere dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur van SWO in de bibliotheek aan de Van Reedeweg.