• Teamgenoten wensen turnster Sofie Radstaake succes

    Joke van der Heide

Sportverkiezing Woudenbergse sporters in volle gang

WOUDENBERG  De vakjury, bestaande uit Judith Ravestein, Eddie Verheijen en Erik Willaarts, heeft 31 maart haar keuze gemaakt welke sportploegen, -talenten, -vrouwen en -mannen genomineerd zijn voor de Sportverkiezing van het jaar.

 

In het Sportcafé De Camp kwamen de jury en initiatiefnemers bij elkaar om voor iedere categorie drie genomineerden te selecteren. Kwaliteit was het uitgangspunt, maar dat was met veel sporters die zelfs op wereldniveau acteren geen probleem. In totaal hadden 1053 mensen sporters opgegeven via de site. Jurylid Verheijen complimenteerde de initiatiefnemers met de gedegen voorbereiding.

 

Bij de mannen was de keuze het lastigst. Na rijp beraad werd besloten om voor deze categorie vier genomineerden te selecteren. Prof veldrijder Lars van der Haar, die vanaf zijn jeugd al menig podiumplaats heeft veroverd, zelfs op wereldkampioenschappen. Stepper Daniel Moesbergen die ook een grote prijzenkast heeft. Alleen al in 2015 behaalde hij drie maal goud op de NK en twee maal zilver op Europees niveau. Jeffrey Bakkernes die zowel met zijn team als individueel succesvol is als sportvisser op Nederlands en internationaal niveau. En tot slot Robert Jelle Breunesse. Hij is sinds 2012 lid van het Nederlandse team Paravolley en is keihard aan het trainen voor de Paralympics in Rio.

 

VERRASSING  De jury had vooraf het idee dat het moeilijk zou worden om drie sportvrouwen te nomineren, maar  werd verrast door de sportprestaties van de achttienjarige golfster Zhen Bontan. Zij zit in de selectie van Jong-Oranje en gaat in september mee naar het WK in Mexico. De tweede genomineerde is schoonspringster Yvonne van der Meer. Vanaf haar jeugd behaalde zij veel prijzen op nationaal en internationaal niveau, altijd achter concurrent Daphne Jongejans. Na blessures tussen haar 40 en 50ste jaar pakte zij de draad weer op. In de categorie 55+ behaalde zij in 2015 op een internationale wedstrijd nog een gouden medaille. Stepster Rosanne Reijne is de derde genomineerde vrouw. Zij is viervoudig wereldkampioen en gaat dit jaar haar titel verdedigen in Australië.

Over de sporttalenten was de jury het unaniem eens. ,,Deze kinderen verdienen alle drie de nominatie", legden zij uit. Het gaat om turnster Sofie Radstaake, die elf uur per week traint en dit jaar is zij opnieuw geplaatst voor de NK-finale in april. Voetballer Milan Gijsbertsen die vanuit de VV Woudenberg al weer vier jaar uitkomt voor Vitesse en stepster, Jamie-Lynn van Dijk. Vorig jaar haalde zij bij het Eurocup criterium in Woudenberg zelfs goud.

 

UITZONDERLIJK Bij de sportteams is de D1 Korfbal genomineerd vanwege hun uitzonderlijke prestaties voor jeugd op deze leeftijd. Zij behaalden vorig jaar de eerste plaats in de hoofdklasse en werden vierde op het Nederlands Kampioenschap. De meisjes A1 Volleybal spelen vanaf de mini's met elkaar veelal in de eerste klasse, waar zij dit jaar de tweede plaats behalen en meedoen aan een promotietoernooi voor de hoofdklasse. Tot slot is het eerste elftal van de VV Woudenberg genomineerd. Het afgelopen jaar zijn zij naar de eerste klasse gepromoveerd. Vooral het feit dat de selectie op één na uit de eigen gelederen komt vindt de jury een nominatie meer dan waard.

 

In het weekend kregen de genomineerden hun nominatiebord uitgereikt. Jolanda van Baaren: ,,Dat was erg leuk om te doen. Vooral de verbazing van de steppers Daniel en Jamie was aandoenlijk."

Vanaf 5 april tot en met 15 mei kan er gekozen worden op de genomineerden via de website van Woudenberg Sportief.