• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Piet Hazeleger had de gevarieerde route uitgezet en hij reed voorop.

    Hannie van de Veen

'Sommigen komen alleen voor barbecue bij Moestas'

WOUDENBERG Voor de zestiende keer organiseerde café restaurant Moestas zondag 2 juni een fietspuzzeltocht. Het thema was 'Follow the Leader': Piet Hazeleger had de gevarieerde route uitgezet en hij reed voorop. Na een kop koffie vertrokken alle twintig deelnemers rond 13.00 uur voor de 32 kilometer lange tocht. De organisatie was als altijd in handen van Joke Boestert en Piet Hazeleger.

Joke: ,,Bij elke fietstocht doen we het weer anders. De ene keer wijzen foto's de weg, een andere keer zijn er vragen over kerktorens, de route of fietspaddenstoelen. Dit keer krijgt iedereen achteraf een stel vragen uit het Eeuwboek van Woudenberg, zoals 'wanneer ontstond de dorpskern', 'hoe lang bestaat Fidelio' , 'wie ging er in 1988 op de step naar Rome' , 'hoe oud is het pand van de notaris' of 'waar werd er oorspronkelijk getennist'. Onderweg wordt er in Overberg gepauzeerd met wat drinken. Door het lange Hemelvaartsweekend zijn er nu minder deelnemers dan andere jaren. Ook is het best warm weer, maar dat is beter dan stromende regen, wat we ook wel eens getroffen hebben. Er zijn veel vaste deelnemers, zelfs van buiten het dorp, maar ook wel nieuwkomers. De tocht is voor alle leeftijden en zelfs voor scootmobielen of elektrische fietsen. Na afloop is er een biertje of wat fris en gaan we met zijn allen traditiegetrouw barbecueën bij Moestas. Sommigen komen alleen daarvoor.

Deze fietstocht is ontstaan doordat er op zondagmiddag vaak weinig te doen is. Nu is er in het voorjaar de fietstocht en in het najaar voor de achttiende keer een autopuzzeltocht met ruim dertig auto's en bijna honderd deelnemers met tot besluit een stamppottenbuffet."