• voorzitter Tiny Bergsma

    Ted Kuijpers
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Sociale aspect belangrijk bij 'Zingen houdt jong'

WOUDENBERG Seniorenkoor 'Zingen houdt jong' vierde 7 november het 40 jarig bestaan met een feestelijke high tea in boerderij 'de Weistaar'. De ongeveer twintig leden, dirigent Theo Hoogenboom en pianiste Rieteke Roodnat verzamelden zich aan een lange tafel in het museumgedeelte. In deze sfeervolle ambiance werden na de koffie allerlei zoete en hartige heerlijkheden voor hen uitgestald op etagères.

Ted Kuijpers: ,,We wilden dit jubileum graag op een leuke manier vieren met de leden en geen officiële receptie houden. Het sociale aspect en gezelligheid zijn erg belangrijk voor ons. Met steun van de SWO, waar we onder vallen, en een eigen potje konden we dit financieren. Op 18 december om 14.00 uur geven we een kerstconcert in de Harmonie met een afwisselend programma van koorzang, pianomuziek en samenzang van bekende liederen. Dat krijgt een feestelijk tintje. We nodigen iedereen uit te komen luisteren en meezingen. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Ook mensen van het bestuur van de SWO zijn dan aanwezig. We repeteren nu al elke maandagmiddag van 14 tot 16 uur kerstrepertoire."

Koorleden keken tijdens de High Tea terug in oude fotoalbums en genoten van de herinneringen aan het seniorenkorenfestival in Gorssel. Tiny Bergsma, die al veertien jaar voorzitter is, hield een toespraakje en bedankte pianiste Rieteke Roodnat. Zij is de enige die al veertig jaar 'lid' is van het koor. Als dank ontving ze een prachtig boeket. Ook Joop Strooper sprak het koor toe. Belangstellenden zijn welkom bij de repetities op maandagmiddag in de Harmonie.