• SNO

SNO Woudenberg beste leerbedrijf van de provincie

WOUDENBERG SNO Woudenberg is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van de provincie voor mbo-studenten in de sector zorg, welzijn en sport van het jaar 2019. Dat maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) vorige week bekend.

SNO leidt sinds negen jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Jonathan Riezebosch is blij verrast met de prijs. ,,We vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat ze de toekomstige medewerkers zijn.’’

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider vraagt het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De landelijke winnaars van de verkiezing worden in november bekend gemaakt.