• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Gerda van 't Hoog

Sneeuw beperkt bezoek Appeltaartconcert

WOUDENBERG De laatste bijeenkomst van Samen op Zondag die Coalitie Erbij in 2017 organiseerde, was geen kerstbijeenkomst, maar een concert van het Kreislerkwartet. Er werden werken van Mozart, Piazolla, Elgar, Tsaikovsky, Kreisler en Joplin gespeeld.

Hannie Lamberink- Van de Veen

Het Kreislerkwartet bestaat uit leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest: Elizabeth Perry (viool), haar echtgenoot Richard Wolfe (viool), Michiel Holtrop (altviool) en Anjali Tanna (cello). Zij spelen voor de Stichting Appeltaartconcerten, waarvan Michiel Holtrop oprichter en artistiek leider is. ,,Onze appeltaartconcerten zijn informeel en laagdrempelig'', vertelt hij. ,,Met klassieke muziek ontroeren we de luisteraars. Bij het format hoort dat er in de pauze appeltaart geserveerd wordt vanwege het informele en sociale karakter van onze concerten. Dat deden we voor het eerst in 2013 bij een succesvol concert voor mijn grootmoeder en haar medebewoners in het zorgcentrum. Zij hield altijd van muziek, maar ging erg achteruit.''

PROFESSIONALS ,,We spelen met professionele musici voor mensen in zorgcentra, buurthuizen en wijktheaters, die niet meer vanzelfsprekend in aanraking komen met muziek. Deze kleinschalige concerten bieden ons als musici, meer dan in een concertzaal, de kans om direct contact met onze luisteraars te maken. Het voelt zinvol. Mensen die ons financieel steunen maken het mogelijk dat we door heel Nederland deze concerten geven."

HEViGE SNEEUWVAL Door de hevige sneeuwval waren er niet zoveel mensen bij Samen op Zondag. Jeanine Schaling van Coalitie Erbij: ,,Ik heb dit kwartet via internet gevonden. Het leek me zeer geschikt voor onze bijeenkomsten. Al het eten en drinken en de appeltaarten zijn dit keer geschonken door bakkerij van den Pol, bakkerij Schimmel, slagerij Kuijpers en AH. AH verzorgt Tweede Kerstdag ook een gratis lunch voor twintig personen, waarvoor mensen zich met een kaart kunnen aanmelden."