• Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang

Sloop voormalige Rechthuis gestart

RENSWOUDE Lang was er onduidelijkheid. Veel is er over gesproken. Maar de sloop van het Rechthuis is begonnen. Op de plek van het pand worden appartementen gebouwd.

Al geruime tijd staat het pand Dorpsstraat 44/46 leeg, de voormalige garage van Van Vlastuin en de meubelzaak en zoals dat vroeger zo fraai heette Manufacturenzaak van de familie Van Raaij. Destijds door de gemeente Renswoude aangekocht van de beide eigenaren met de bedoeling om er mogelijk een horecazaak in te vestigen, en mogelijk de raadzaal tevens trouwzaal.

Maar de plannen bleken niet uitvoerbaar en via tijdelijke bewoning kreeg de gemeente nog wat huur binnen ofschoon die natuurlijk de rentekosten van de aankoop van het pand bij lange na niet dekten. Ook de meubels die je anders op de bazaar/rommelmarkt van de Hervormde Kerk tegenkomt vonden op de benedenverdieping van het pand van voorheen Van Raaij, onderdak. Maar ook dat is weer verleden tijd want het pand moest leeg, de sloop was aanstaande. Die meubels en dergelijke hebben inmiddels onderdak gevonden in de voormalige supermarkt van Emté aan de Kastanjelaan, waar al die meubels, tafels, stoelen, lampen etc. zorgen voor een leuke, sfeervolle inrichting.

Nadat al eerder hekken rondom het pand Dorpsstraat 44/46 verschenen was ook duidelijk dat er snel begonnen zou worden met slopen en dat is inmiddels ook gebeurd. De ruiten zijn uit het pand verwijderd en daarnaast is men aan de slag gegaan met het verwijderen van leidingen. Inmiddels is men ook op het dak al aan de gang geslagen en zijn de nodige dakpannen weggehaald, maar het grote werk moet nog beginnen.

Destijds was het Frank van Woerden vastgoed die het pand aankocht van de gemeente. Uiteraard voor een lager bedrag dan waarvoor de gemeente het pand destijds had aangekocht. Tijdens informatiebijeenkomsten werd gesproken over mogelijkheden op de betreffende plek en ook bewoners mengden zich in die discussie. Nee, een horecavestiging bleek men liever niet in de buurt te hebben. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een appartementengebouw, waarbij de voorzijde straks weer zal herinneren aan het voormalige Rechthuis.

Het nieuw te realiseren appartementengebouw bestaat uit zestien appartementen, verdeeld over drie woonlagen. De oppervlakten van deze luxe appartementen variëren van 62 tot 91m2. Ieder appartement heeft een eigen berging en parkeerplaats. De hoofdentree bevindt zich aan de linkerzijde van het statige gebouw. Naast vier appartementen bevinden zich op de begane grond ook de bergingen.

Het project wordt uitgevoerd door een aantal enthousiaste Renswoudse ondernemers die met veel passie aan dit plan gewerkt hebben. Uitgangspunt was daarbij, dat dit exclusieve project voor iedere Renswoudenaar, van jong tot oud, toegankelijk moet zijn. Zo heeft men een perfecte partner gevonden voor de realisatie, namelijk Bouwbedrijf Osnabrugge uit Scherpenzeel.

De belangstelling voor de appartementen is groot en wie een kijkje op de site neemt ziet daarop een schat aan informatie waaruit onder de prijzen, maar ook de eventueel nog beschikbare appartementen zijn aangegeven. De site is: www.rechthuis-renswoude.nl/appartementen.