• J.E. van den Essenburg

Sinterklaasfeest voor 'voedselbankkinderen'

WOUDENBERG Sinterklaas is alweer even in het land, maar deze tijd brengt voor de mensen die zijn aangewezen op de voedselbank extra kopzorgen met zich mee, is er geld voor een cadeautje of moet ik mijn kind toch maar vertellen dat er niets komt? Dit jaar is er voor het eerst via een burgerinitiatief een Sinterklaasfeest georganiseerd voor deze kinderen.

Afgelopen zaterdag 26 november heeft dit feest plaats gevonden in de Chill Out. 's Middags rond 13.00 uur werden de kinderen verwelkomd met wat drinken en kruidnoten, voor de ouders en verzorgers was er koffie en thee.

Het was nog even spannend of de Sint en zijn Pieten wel zouden komen met die mist. Iets over half 2 was het dan zover; daar kwam de Sint en hij had drie pieten meegebracht. Het grote feest kon beginnen. De kinderen mochten met Sinterklaas op de foto, er werd gedanst en natuurlijk gaf Sinterklaas alle kinderen ook nog een cadeautjes meegebracht. De kinderen gingen met een glimlach op hun gezicht naar huis.

Dit feest was niet mogelijk geweest zonder de hulp van een aantal bedrijven, zoals de Speelgoedbank Amersfoort, Jumbo Scherpenzeel en Woudenberg, Albert Heijn Woudenberg, Hoogvliet Woudenberg, Intertoys Leusden, de gemeente voor het gebruik van de Chill Out, het Sinterklaasgilde uit Ede en vrijwilligers.

De intentie van de organisatie is om het volgend jaar voor nog meer kinderen te kunnen doen van wie de ouders het niet zo breed hebben. Hier zullen volgend jaar dan ook gesprekken over gevoerd gaan worden met de gemeente, scholen en kerken.