Sinterklaas arriveert in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Sinterklaas en zijn Pieten zitten al op de boot vanuit Spanje en hopen komende zaterdag in Nederland aan te komen. Uiteraard wordt het gezelschap ook in Scherpenzeel verwelkomd. De intocht start om 14.00 uur met een feestelijke route door het dorp.

De route start bij de Breehoek, rechts Marktstraat, rechts Eikenlaan, links Willaerlaan, rechts Dorpsstraat, links Molenweg, links Vijverlaan, rechts Dorpsstraat. Vervolgens is er om 14.45 uur stop op het Plein 1940/1945 waar de Sint uitgebreid verwelkomd wordt. De route vervolgt daarna richting Oosteinde, links Druivenkamp, rechts Marktstraat, einde naar de Breehoek. Als Sinterklaas en de Pieten daar gearriveerd zijn begint om 15.30 uur de spectaculaire kindershow van One Two Trio. Deze act zal een week later de hoofdact zijn van het Club van Sinterklaasfeest in Ahoy.

Sinterklaas neemt dit jaar zijn intrek in een nieuw Sinthuis: Hebbes tweedehands lifestyle producten (in het oude pand van de Dio drogist) aan de Dorpsstraat.

ACTIVITEITEN Er zijn de komende weken nog meer Sintactiviteiten in Scherpenzeel. Zo komen woensdag 18 november om 14.00 uur Sinterklaas en zijn Pieten op zoek bij de Pietenclub in de Breehoek. Tijdens deze middag zijn er voor de kinderen verschillende leuke activiteiten te doen. Ook geschikt voor de allerkleinste Sint-fans.

Vrijdag 20 november is er om 18.30 uur een vossenjacht. Ook dit jaar kunnen de kinderen weer op zoek naar de verklede pieten. Waar zullen ze staan? Met je stempelkaart ga je op zoek en krijg je een stempel als je een verklede Piet vindt. De stempelkaart is vanaf 18.30 verkrijgbaar in het Sinthuis, waar je de kaart na afloop ook weer in kunt leveren. Speuren en inleveren kan tot 20.30

Wil je op de foto met de pieten? Dan is de Jumbo woensdag 25 november van 14.00 tot 16.00 uur the place to be. Vakfotografie Westerduin maakt een mooie foto van jou met de pieten. Kom ook! En misschien zijn er wel pepernoten.

Kinderen kunnen vrijdag 27 november om 18.30 uur Sint en zijn Pieten naar bed brengen in het Sinthuis. Voor ze gaan slapen, lopen ze eerst met de kinderen de lampionnenoptocht. Route: verzamelen op Plein 1940/1945, Dorpsstraat tot aan de Witte Holevoet, links Molenweg, links Vijverlaan, rechts Dorpsstraat, einde bij het Sinthuis aan de Dorpsstraat. Rond 19.30 gaan de Pieten echt slapen. Voordat zij naar bed gaan, maken zij de winnaar van de kleurwedstrijd bekend die op zaterdagochtend 28 november met de Pieten mag ontbijten bij Piet's broodjes.

Zaterdag 28 november om 10.00 uur is het tijd om op te staan. De Pieten hebben een druk weekend voor de boeg en moeten dus vroeg hun bed uit. Kinderen kunnen de Pieten wakker komen zingen.

Tot slot viert Sinterklaas op woensdag 2 december vanaf 14.00 uur een groot feest in partycentrum De Hertog van Gelre. Op het programma staan een meet & greet met Sinterklaas en de Pieten, diverse activiteiten en heel veel Sint-lekkernijen.Tijdens de feestmiddag worden de overige prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt. Kleurplaten zijn verkrijgbaar op de scholen en in de winkels met de Sint poster op het raam.