• Hannie Lamberink

Sfeervolle winterfair in De Weistaar

WOUDENBERG In een speciaal voor de sfeervolle binnenbeurs omgebouwde Weistaar werd 10, 11 en 12 november weer de Winterfair gehouden waarbij inspirerende trends en tradities centraal stonden. Evert van Bentum van de Weistaar en organisatoren Joke Marcus en Loes van Hees benadrukken dat de sfeer van de Weistaar en de Winterfair goed bij elkaar passen: stoer, landelijk, trendy, gemoedelijk en gastvrij.

De sfeer werd versterkt met natuurlijke materialen zoals steigerhout, glazen stolpen en plaids. Het was behoorlijk druk: veel gasten bezochten de fair in groepjes. Zij konden er gezellige uurtjes doorbrengen met kijken, ideeën opdoen, workshops volgen zoals vergulden, windlichten decoreren, spullen opknappen met krijtverf, servetten vouwen, armbreien, en droogvilten, modeshows of demonstraties bijwonen of genieten van sfeer, optredens van Gedeelde Smart uit Amersfoort en het Spoorkoor op Stoom uit Woudenberg en live muziek.

De modeshowdames kwamen nu vier keer per dag de trap af om kleding te showen en kleedden zich boven om. In het grote restaurant met de uit losse onderdelen van steigerhout bestaande balie kon genoten worden van koffie, speciaal winterfairgebak, en met 'live cooking' gemaakte streekgerechten en wintergerechten of een VIP arrangement. Flexibel inspelen op wensen van gasten is het streven. Prachtige kroonluchters zorgden er voor sfeer. De met ijsblauwe omslagdoeken herkenbare 'Fairladies' verwelkomden en adviseerden alle bezoekers.

Er waren zeventig zorgvuldig uitgezochte standhouders met gevarieerde producten: kunst en kunstnijverheid, brocante, woon- en tuindecoraties, delicatessen, bloemwerk, antiek, modieuze winterkleding, vesten, vachten, cd's, sieraden, sjawls, kaarten en nog veel meer. Nieuwe stands waren er ook zoals 'second hand bruidskleding'. Na afloop werd alles in hoog tempo leeggehaald en schoongemaakt voor de volgende activiteit.