• Hannie Lamberink

Sfeervolle DES kerstmarkt in Woudenberg

WOUDENBERG Hoewel op internet ook oude niet kloppende berichten over de DES kerstmarkt te vinden waren, bleek de markt dit jaar vrijdag 18 december vanaf 15.00 uur plaats te vinden in de voor verkeer afgesloten gedeelten van de Dorpsstraat en Voorstraat: van Takko tot aan de Schoutstraat en op het Poortplein.

Hannie Lamberink

Ongeveer vijftig kramen met kleding, sieraden, woningdecoratie, delicatessen, ambachtelijke rookworst, plaids, stola's, snoep, Griekse specialiteiten, parfums en speelgoed vulden de straten en het plein en ook de Citroëngarage was present met enkele auto's. Er waren allerlei lekkernijen verkrijgbaar zoals poffertjes, warme chocomel en erwtensoep. Van de plaatselijke winkeliers stonden onder andere DA, AH, Digishop, Beest Bloemen en planten, Sport-en Dierenshop Woudenberg, Brouwer Wonen en Loungerie met aanbiedingen op de markt.

De Wereldwinkel had zijn deur open en kreeg daardoor veel aanloop in de winkel. Dit jaar trof de kerstmarkt geen kou of regen en geen winterweer maar heerlijk zacht wandelweer waardoor velen verleid werden tot een kijkje op de markt. Vooral tijdens de twee optredens van het Spoorkoor in de partytent naast het Poortplein waren er veel mensen op de been. Kinderen konden zich laten schminken of bungeetrampolinespringen en de kerstman liep rond met zijn bel en deelde mandarijntjes uit.

Ook voor de Eierhoogheden is de kerstmarkt altijd een vast punt op hun programma. Tijdens de kerstmarkt vond ook de prijsuitreiking van de decemberactie van DES plaats. Alle tweehonderd winnaars waren een dag tevoren gebeld met de mededeling dat ze vanaf 18.00 uur bij de DES-kraam op het Poortplein een envelop mochten trekken. In elke envelop zat een tegoedbon van een winkelier waar de prijs opgehaald kon worden.

Rond 19.00 uur stond er een enorme rij wachtenden voor de kraam. Toen viel ook de hoofdprijs: mevrouw van Leeuwenburg trok de envelop met de tablet en mocht die ophalen bij Digishop. Tot 21.00 uur bleef het gezellig druk op de markt en tot de sluitingstijd van de winkels trokken veel mensen nog het dorp in om daar verder te shoppen.