• Fabrice en Denise hebben het deze ochtend druk in de bediening.

    Hannie van de Veen

Sfeer proeven op open dag in Huiskamercafé

WOUDENBERG Na de open dagen van het Trefpunt op 4 en 8 juli was het dinsdag16 juli de beurt aan de jongeren van Reinaerde die in het Huiskamercafé in het Cultuurhuis werken om een open dag te houden. Ouders, medebewoners, familie en bekenden van Fabrice en Denise en alle anderen die er werken, waren die dag 's morgens tussen 10.30 en 12.00 uur welkom om de mogelijkheden en het reilen en zeilen van het Huiskamercafé te bekijken.

Hennie de Ruiter, coördinator van het Huiskamercafé: ,,We draaien nu ongeveer drie weken en iedereen raakt aardig ingewerkt. Dan is het leuk om geïnteresseerden deze werkplek te laten zien. Doordat we buiten een terrasje hebben kunnen Woudenbergers ook gemakkelijker zien dat er sinds april op de begane grond van het Cultuurhuis een gezellige ontmoetingsplek is."

Het team van Reinaerde heeft al heel wat horeca ervaring opgedaan in m.f.c. de Schans en in het gemeentehuis. Sinds ongeveer twee jaar verzorgen zij ook op woensdag het Lunch-Cult-Uurtje in het Cultuurhuis. Daar komen nu de openingstijden van het Huiskamercafé bij. Hennie ondersteunt de mensen van Reinaerde die hier werken. In het Huiskamercafé is iedereen dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00-15.00 uur welkom voor wat gezelligheid, een kop koffie, een lunch of wat lekkers. Ook in de zomervakantie is het Huiskamercafé open.

Denise van Nieuw Amerongen: ,,Ik heb vanmorgen speciaal voor vandaag lekkere cupcakes gebakken en versierd." Deze ochtend waren er met de bus en de rolstoelfiets bewoners van Reinaerde met hun begeleiders gekomen voor een kopje koffie: ,,Dit is echt gezellig om er even uit te zijn. Dat gaan we vaker doen!"

Jongeren die op de Bongerd of het Slotlaantje bij Reinaerde wonen kunnen op eigen gelegenheid naar het Huiskamercafé komen.