• Gemeente Ermelo

Scherpenzeelse speelplaatsen krijgen opknapbeurt

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel laat dit najaar drie speelplaatsen in het dorp opknappen. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het speelruimtebeleid van de gemeente. Daar staat onder andere in dat de speelplaatsen aan de Eikenlaan, Sint Barbarakamp en de Gelderse Roos in een nieuw jasje gestoken worden. In de speeltuinen waar een zandbak is, wordt in deze periode het zand vervangen.

Deze maand start de aannemer met de werkzaamheden, die duren tot uiterlijk 30 november. Dan zijn de speelplaatsen zo snel mogelijk gebruiksklaar. In de speeltuin van Sint Barbarakamp wordt het zand vervangen door rubberen snippers die aan elkaar versmolten zijn. De werkzaamheden op de Gelderse Roos bestaan uit het verplaatsen van speeltoestellen, het aanleggen van hinktegels en knikkerpotjes en het aanbrengen van rubberen snippers. Ook komt er een duikelrek. Bij de Eikenlaan wordt het zand vervangen door gazon met om de speeltoestellen rubberen snippers.

Ondanks de beperkte financiële mogelijkheden is de gemeente blij dat er verdere invulling gegeven kan worden aan het speelruimtebeleid. Ook aan de wens van ouders en kinderen om zand te vervangen door andere ondergronden wordt tegemoet gekomen. De komende jaren knapt de gemeente ook andere speelplaatsen op.