Sanitair voor India: reis van Voorhofleden

WOUDENBERG Vanuit de taakgroep Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking vertrokken zes leden van de Voorhofgemeente vrijdag naar Bangalore in Zuid-India om daar in de provincie Hunsur dertig sanitair-units te bouwen voor de kansarme Dalit-bevolking. Hun motivatie is een uitspraak van Mahatma Gandhi: ,,Wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren.''

Dalits zijn mensen die niet in een kaste geboren worden en als onaanraakbaar beschouwd worden. Zij moeten in de Indiase samenleving het laagste en smerigste werk doen. Zij kunnen niet aan dit lot ontsnappen.

Voor deze bouwreis wordt samengewerkt met de stichting Charity Projects die al meer projecten in India heeft gedaan. In de kerkdienst van zondag 11 oktober werden Albert Timmerman, Arnoud Holl, Bettie Eybergen, Rita Wassink, Johan Jansen en Peter Wildschut ter bemoediging toegezongen door de gemeente.

Afgelopen tijd is er door middel van giften en collectes negenduizend euro ingezameld. Ook werd een Indiaas restaurant georganiseerd en was er een naaiatelier waar dames uit de gemeente tegen betaling verstelwerk deden. De reis betalen de deelnemers zelf. Naast de bouwwerkzaamheden zullen ze ook enkele uitstapjes maken. Op zaterdag 24 oktober hopen ze weer terug te keren op Schiphol.

FOTO: Links staat dominee Pieter Koekkoek op de foto en naast hem staan de deelnemers.