• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Samen met anderen eten'

WOUDENBERG Coalitie Erbij organiseert het hele jaar door activiteiten en contactmomenten om mensen die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Jeanine Schaling: ,,In 2018 hebben we verschillende activiteiten georganiseerd. Zo waren er elke tweede zondag van de maand in het Cultuurhuis Samen op Zondagbijeenkomsten. Bij die bijeenkomsten is er gelegenheid om anderen te ontmoeten. Begin 2019 staan er verschillende muzikale bijeenkomsten met optredens op de agenda. Ook in 2019 zal Coalitie Erbij tijdens de week tegen eenzaamheid weer maaltijden organiseren zoals Samen Tafelen en een high tea."

Jeanine Schaling van Coalitie Erbij organiseerde samen met supermarktmanager Geurt de Wit van AH Woudenberg een gezellige lunch in de bedrijfskantine van AH. Zij had ook bezoekers van Samen op Zondag uitgenodigd hieraan deel te nemen. Wie dat wilde kon een tafelgenoot meenemen. Een tiental gasten schoof aan en genoot van allerlei heerlijkheden op tafel als broodjes, croissants, kerststol, vleeswaren, kaas, gerookte zalm, salade's, rauwkost en chocolade. Ook was er voor iedereen een kop tomatensoep en koffie, thee, melk of vruchtensap. Renske Moesbergen van AH Woudenberg had alles verzorgd en de tafel feestelijk gedekt.

Geurt de Wit: ,,We doen dit nu voor het tweede jaar en sluiten aan bij andere AH-supermarkten die tijdens kerst ook maaltijden verzorgen voor mensen die graag gezellig samen met anderen willen eten. Vooral tijdens kerst ervaren mensen eenzaamheid." Verschillende gasten gaven al aan kerst 2019 graag weer te komen lunchen.

Jeanine: ,,Helaas is deze lunch nog niet zo bekend, maar we gaan dit ook in 2019 zeker weer organiseren. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe ideeën. Misschien komt er in 2019 zelfs een cabaretavond."