Samen buiten aan de slag tijdens Natuurwerkdag

WOUDENBERG Samen buiten aan de slag, dat staat centraal tijdens de Natuurwerkdag op 3 november. Onder andere op Landgoed Geerestein gaan vrijwilligers van 9.30 tot 14.00 uur aan de slag om bomen en struiken te snoeien. Helpende handjes zijn van harte welkom. Werkzaamheden bestaan onder andere uit het snoeien van bomen en struiken, het herstellen, vernieuwen en verschonen van wandelpaden en lanen en het ruimen van oude en/of omgewaaide bomen die een gevaar vormen voor fietsers en wandelaars.

,,Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het behouden en beschermen van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap’’, aldus de organisatie.


LandschappenNL organiseert dit jaar voor de 18e keer de Natuurwerkdag op bijna 500 locaties door heel Nederland. Voor meer informatie en aanmelden, zie www.natuurwerkdag.nl.