• Joke van der Heide
  • Joke van der Heide
  • Joke van der Heide

Rotarywandeling voor schoon drinkwater

WOUDENBERG Zaterdag 16 juni genoten de meer dan 50 deelnemers van de jaarlijkse Rotarywandeling voor schoon drinkwater. De tocht leidde langs diverse landgoederen en buitenplaatsen in Woudenberg.
Het doel om de deelnemers te laten genieten van het mooie buitengebied van Woudenberg werd meer dan gehaald. Dat de omgeving zo mooi is verbaasde meerdere deelnemers. Op 2,5 km en 7,5
km waren rustplaatsen met iets te drinken, cake, vers fruit en een spreker. Op de eerste rustplaats bij het nieuwe oorlogsmonument vertelde Johan de Kruijff van Oud Woudenberg meer over dit monument. De tweede rustplaats was bij het monumentale pand Griftdijk aan de Zuiderbroek 24.
Eigenaar Johan van Overvest vertelde de bezoekers aan de hand van oude foto's over de geschiedenis van zijn van oorsprong prachtige buitenplaats uit 1837. De wandeling was gratis, het hapje en drankje na afloop voor het goede doel. Rotary Scherpenzeel Woudenberg heeft zo opnieuw een bijdrage opgehaald voor de waterputten in Bertoua Kameroen.