• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Rondje vallende bladeren leidt liefhebbers Ducati naar Pyramide

WOUDENBERG Stralend zomerweer zorgde zondag 15 oktober voor een drukke dag bij de Pyramide van Austerlitz. Niet alleen bezochten veel mensen de Pyramide, het restaurant of het pretpark, maar ook hield de Ducaticlub haar jaarlijkse seizoensafsluiting of het 'Rondje Vallende Bladeren'.

Vanuit verschillende regiocafé's in het land - Norg, Weert, Berkel-Enschot, De Rijp, Heino en Beusichemwaren 400 leden 's morgens vroeg individueel of in groepen naar dit centraal gelegen ontmoetingspunt vertrokken, om er na een route rond 12.00 uur samen te lunchen en ervaringen van het afgelopen seizoen uit te wisselen.

 

ITALIAANSE MOTOREN Voor bezoekers van de Pyramide waren de veelal rode Italiaanse motoren te zien. Liefhebbers worden vooral aangetrokken door het motorgeluid, de vormgeving en de manier van rijden.

Voorzitter Erik Hak: ,,We zijn de grootste motorclub ter wereld met 3.800 leden onder wie veel ouderen. Het is eigenlijk een grote vriendenclub. Sinds twee jaar is er een jongerenafdeling met inmiddels 200 leden tot 30 jaar. Ze hoeven niet persé een Ducati te hebben. Voor jongeren zijn er barrières om motor te rijden, maar misschien versoepeld dat nog eens. Ooit zijn we ontstaan op de banen van vliegbasis Soesterberg. Onze leden komen echt voor de 'meet en greet'. Dit is een fijne locatie waar we alle medewerking krijgen. We zorgen er ook voor dat we zo'n plek netjes achter laten. Vorig jaar vierden we ons jubileum op het circuit van Assen. Ons veertigjarige jubileum komt eraan. Er zijn nooit incidenten bij zulke bijeenkomsten. Kwaadwillende mensen hebben niets te zoeken bij een gezellige club. We willen positiviteit uitstralen. Daarom steunden we dit jaar twee goede doelen, de Roparun en het Armoedefonds. Volgend jaar is dat de Blind Run van Bartimeüs. De club verdubbelt dan wat er ingezameld is". Rond 14.00 uur vertrokken de eerste motorrijders naar huis om binnendoor nog van een mooie tocht te genieten.