• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Rolloopvierdaagse steeds populairder

WOUDENBERG Na het succes van vorig jaar organiseerde Lia Koole van 18 tot en met 21 juli voor de vierde keer de rolloopvierdaagse bij zorgcentrum Groenewoude.

In dezelfde week als de Vierdaagse van Nijmegen gingen ook de bewoners van Groenewoude vier achtereenvolgende dagen 's morgens om 10.30 uur op stap in de nabije omgeving. Hoewel de temperaturen tropisch waren, genoot iedereen volop.

De groep deelnemers aan deze sportieve activiteit in de buitenlucht wordt elk jaar groter; dit keer deden achttien senioren mee! Na een kopje koffie werd een route van een half uur gelopen of 'gerold'. Vrijwilligers duwden de rolstoelen, maar er waren ook twee elektrische rolstoelen, iemand met een rollator en iemand op een driewielerfiets. Zij kregen een speciale medaille. Zorgvuldig werden de bewoners elke dag met andere vrijwilligers gecombineerd, zodat iedereen elke dag onderweg van sociale contacten kon genieten.

HEETSTE DAG Maandag ging de route naar het Schanspark. Dinsdag was manege Groenewoude de bestemming. Hier werden pony's geaaid. Op de heetste dag van de week, woensdag, werd de route ingekort tot een kwartiertje en op donderdag voerde de route langs de nieuwe Amalialaan. Niet alleen familieleden, kennissen en vrijwilligers vergezelden de senioren, maar ook verschillende kleinkinderen waren van de partij.

Petra van den Berg: ,,Gelukkig hebben de zwaarste rolstoelen inmiddels duwondersteuning. Dat scheelt wat inspanning voor de vrijwilligers." Na de vierde ochtend wachtte wethouder Gijs de Kruif iedereen op met medailles en de traditionele gladiolen. Het voorplein was versierd met vlaggetjes en Wim Robbertsen speelde mondharmonica. Gijs de Kruif: ,,Ik ben erg verrast door deze leuke activiteit waar ik nog niet eerder van had gehoord. Iedereen wordt zo gestimuleerd tot buiten zijn, bewegen en sociaal contact. Heel gezond voor alle deelnemers! Fijn dat er zoveel helpende handen zijn." De heer Anken, die als 'bezemfiets' de rij deelnemers sloot, bood spontaan zijn gladiool aan Lia Koole aan als dank voor de organisatie van deze activiteit.