• Burgemeester Annelies van der Kolk en voorzitter Eric Vreezen van de dierenambulance.

Renswoude maakt afspraken met dierenambulance

RENSWOUDE De gemeente Renswoude en de stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken hebben in een overeenkomst afspraken gemaakt over het vervoer van gevonden huis- en zwerfdieren. De stichting deed dit al in Renswoude, maar nu zijn deze activiteiten in een overeenkomst vastgelegd.

De gemeente Renswoude heeft een wettelijke taak als het gaat om gevonden huis- en zwerfdieren. De Dierenambulance Woudenberg en Omstreken (DAW) zorgt voor het vervoer naar het Dierentehuis, andere opvangcentra en dierenartsen. ,,Wij zijn blij dat we de werkzaamheden van de DAW in en om Renswoude hebben kunnen vastleggen in een overeenkomst. Wij waarderen de manier waarop de DAW - in het bijzonder vanwege de betrokken inzet van de vele vrijwilligers - met de gevonden huis- en zwerfdieren omgaan. We nemen, door deze overeenkomst, samen verantwoordelijkheid voor de gevonden dieren", aldus waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk.

De dierenambulance draagt ieder jaar zorg voor ongeveer 150 à 175 gevonden gezelschapsdieren en verzorgt activiteiten op het gebied van dierennoodhulp en -welzijn. Meer informatie is te vinden op www.dierenambulancewoudenberg.nl.

VRIJWILLIGERS De dierenambulance Woudenberg en Omstreken kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. De dierenambulance zoekt vrijwilligers vanaf 18 jaar die het team kunnen versterken. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar informatie@dierenambulancewoudenberg.nl of kijk op www.dierenambulancewoudenberg.nl.