• De oliebollenkraam buiten.

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Boekenkraam tijdens de fair.

  Hannie van de Veen
 • Kraam met Moldavische wijn.

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Even pauzeren met wat lekkers kon ook.

  Hannie van de Veen
 • De kraam met kerststukken.

  Hannie van de Veen

Opbrengst Winterfair naar goede doelen in binnen- en buitenland

WOUDENBERG Iedereen was welkom op de jaarlijkse druk bezochte Winterfair in Eben Haëzer aan de Schoutstraat in Woudenberg. Het was vanaf 14.00 uur al een geroezemoes. De fair duurde tot 20.30 uur. De Winterfair biedt een mogelijkheid om met bekenden bij te praten of nieuwe mensen te ontmoeten. Bij Piet's broodjes kon gepauzeerd worden met koffie, thee, broodjes, oliebollen of wat lekkers.

Er was op de Winterfair vanalles te koop: worsten, krentenbroden, sieraden, sjaals, gegraveerde glazen, zelfgemaakte kaarten, boeken, fruit en leuke gepunnikte versieringen. Buiten waren vanaf 9.00 uur in een kraam al oliebollen en appelbeignets te koop. Er was een kapper en er werd gesjoeld. Ook kon Fifa gespeeld worden of konden spijkers in een stuk boomstam geslagen worden. Er was een rad van fortuin met mooie prijzen en er was een tocht met de huifkar van Gerard van Donselaar mogelijk. Ody Honders verzorgde tijdens de huifkartocht informatie. Er stonden enkele bedrijven met koopwaar. Lege flessen konden ingeleverd worden voor het statiegeld.

Grote trekpleister midden in de zaal waren de bloemstukken en kerststukken met lichtjes of waxinelichtjes die Marian Weerd had gemaakt op stukken boomschors of kalebas. Een kraam met artikelen uit Moldavië, zoals wijn, kon ook niet ontbreken.

Eén van de organisatoren, Marthijn Verboom: ,,Gemiddeld hebben we elk jaar een opbrengst van 17.000 euro. Daar zit ook het 'dienstenboekje' bij. Een deel van de opbrengst gaat naar een buurtkerk in Amsterdam, Hebron. Een ander deel is voor het zendingsechtpaar Coby en Thomas Roest in Thailand en een deel gaat naar het Kom en Zie-huis voor kinderen met een handicap in Orhei in Moldavië."