• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Veel publiek bij de film Titus.

    Hannie van de Veen
  • Mayke Koopmans geeft een toelichting op haar film

    Hannie van de Veen

'Regisseren net zo leuk als filmen'

WOUDENBERG In een afgeladen volle zaal van het Cultuurhuis werd vrijdag de film 'Titus' van de Woudenbergse Mayke Koopmans vertoond. Er werden nog extra stoelen bijgeplaatst maar desondanks moesten velen staande de film bekijken. Veel familieleden en bekenden waren aanwezig, maar ook andere geïnteresseerden bezochten het Cultuurhuis.

Iedereen was verrast door het prachtige resultaat. Vooral het feit dat dit door een groepje Woudenbergers gerealiseerd was werd zeer gewaardeerd. Entourage, aankleding en locaties zoals de Koppelpoort, de kerk van Maarsbergen, het bos van Geerestein en een oud bakhuisje boden veel kijkplezier. Daar was duidelijk zorg aan besteed. Ook de hoofdrolspelers en figuranten van 't Scherm en het Spoorkoor verrasten. Vooral Kaj Meijboom wist met zijn mimiek knap de emoties van Titus, de zoon van Rembrandt, over te brengen en te ontroeren.

Tussen de vertoningen van de zeven minuten durende film verklapte Mayke dat er ondanks alle aandacht toch enkele missers in de film geslopen waren, zoals een stopcontact dat in beeld kwam, spijkerbroeken die de monniken onder hun pijen droegen en een bril die de ene keer wel en de andere keer niet gedragen werd. Dat maakte de kijkers nieuwsgierig om deze te ontdekken waardoor de film uiteindelijk meerdere keren vertoond werd. Mayke: ,,Ik hoop dit er nog een keer uit te halen en deze scènes te vervangen door anderen. Misschien maak ik de film dan ook wel weer langer. Het fictieve verhaal over Titus is daar wel geschikt voor. Oscar Pasteuning en ik hebben veel meer shots geschoten dan wat nu in de film verwerkt is. Voor de opdracht van mijn opleiding Animatie en Audiovisuele vormgeving aan het Grafisch Lyceum mocht de film maar zeven minuten duren en heb ik de oorspronkelijke zeventig minuten dus flink moeten inkorten. Achteraf vond ik het regisseren net zo leuk als het het filmen."

Alle toeschouwers verwachtten een goede beoordeling voor de film van Mayke en hoopten op een volgende film: dit smaakte naar meer.